Sushi, shopping och träning..

Var ju och käkade sushi igår med sambon, sååå gott! Dessvärre tyckte inte riktigt min mage att det var en bra idé och jag fick riktigt ont.. Efter sushin tog vi en runda i kista som resulterade i en dyyyr runda för min del.
Inhandlade en ny långärmad träningströja som jag kan ha utomhus nu när de fortfarande är lite småkyligt ute, och det blev även ett par Asics GT 2150 löparskor, var tvungen att ha ett par skor som jag kan ha utomhus och dessa var perfekta! Dom är helt mattsvarta (vilket jag tycker är snyggt men uppenbarligen inte resten av Sverige) och var på rea! 690 kr betalade jag, har kostat 1600 kr. Anledningen till att dom var på rea var pga att färgen var utgående. Haa! Jag är iaf mycket nöjd och ska ta ut skorna och tröjan på en promenad lite senare idag tänkte jag.


Träningen igår blev inte förrän efter 21.30. Jag var ensam i gymmet med undantag från en tjej som hade noll koll på vad hon gjorde. Körde 30 min på löpbandet (exkl. 1km uppvärmning,10 min) och tog mig 4km. Det kändes bra men kroppen blev slut väldigt fort när jag sprang. Oftast brukar det vara andningen som tar stryk men denna gången var det mer kroppen och benen som blev trötta.
Efter mina totalt 40 min på löpbandet blev det lite styrka. Det känns som att jag har kommit ifrån fokus lite när det gäller att träna olika områden såsom armar/rygg/mage, ben/rumpa. Måste nog ta och skärpa till mig lite och se till att jag fokuserar på ett område istället för att bara köra det som känns bra..



Idag ska jag även ta en fika med underbara Heidi och passa på o njuta av värmen. Enligt väderprognoserna skulle de bli upp mot 15 grader i helgen! Wonderful!

Här är skor och tröja som inhandlades igår :)


Vårsol...

Nu har jag bestämt mig för den nya designen! :D Våren är på intågande och vad känns inte bättre än att ha en supervårig desgin?! Jag är iaf nöjd, enkel men ändå snygg..
Vaknade senare än vad jag trodde idag. Hade ställt larmet på 13 och vaknar upp med ett ryck av att mobilen vibrerar i sängen, kl 14:45. Så det blev en sovmorgon för mig! Nu uträtta lite ärenden så gymmet tar jag senare ikväll när det lugnat ner sig lite.. Det är ganska skönt o slippa köra när det är fullt med folk och man får tid att vara för sig själv en stund.
Idag ska jag även fuska och äta sushi! Sjukt länge sedan nu så nu ska jag passa på! En uppdatering kommer efter gymmet..
Nu ska jag göra mig iordning och bege mig ut i vårsolen...

värk!?

Kände nu när jag var påväg ner till tåget att jag har träningsvärk! Jag som trodde att mitt fuskbesök på gymmet igår inte hade ngn påverkan.. Jag körde otroligt lugnt och pushade inte överhuvudtaget. Men nu som sagt så kände jag av träningsvärk i ben, armar och mage! Underbart! :D
Imorgon blir det en riktigt genomkörare på gymmet. Helst ska jag inte kunna stå på benen på torsdag! :D Nu ska jag dricka min kaffe och ha en lugn stund innan jobbet börjar om 25 min.. :)

Kärlek!


Idag är det en lugn dag...

Idag blir det som sagt lugnt. Meningen var att jag skulle ha tagit mig ut på en runda här hemma men med alla rykten som går att det snöat ute skippar jag det och har istället ägnat mig åt att ordna till designen på bloggen och ska nu ta o brottas lite med disken härhemma.
Sambon var duktig o dammsög o dammtorkade hela lägenheten igår så någonting måste jag väl iallafall bidra med. Även om det hade varit bra mycket roligare att fortsätta hålla på med designen på bloggen.. :)
Ikväll blir det återigen jobb (sista natten) för att sedan jobba 2 veckor dagpass. Hoppas verkligen på att träningen ska ge fina resultat då.
Nu är det som sagt dags för disk!

lagom bitter therese utomhus en sväng...

Ett snabbt pass på gymmet..

Idag gick det fort.. Det kan ha varit en av de sämsta passen på länge.. Jag var väldigt ofokuserad och disträ.. Hade ingen motivation till att pusha mig igenom dom tunga delarna. Men nu är det gjort och även om det inte var 100% på är det iallafall bättre än att inte göra någonting alls...

Jag körde lite ben, rumpa och stabiliseringsövningar (eller vad dom nu heter) :)
Nu blir det en dusch, lite mat och sedan bege sig ner till tåget för en natt fylld av jobb. wohoo - not!
Ha en bra dag! :)



3.5km...

Well idag var första utomhusturen.. Måste säga att det kändes bra.. Dock så blåste det alldeles för mkt för att det ska vara skönt.. Brukar vanligtvis tycka om blåst, men nu var det mer storm och blåste riktigt kallt.. Som tur var så blev man ju varm av joggen så när jag kom tillbaka var man ordentligt genomblöt.
27 min var jag ute och gjorde som sagt 3.5km. Gör betydligt bättre ifrån mig på löpbandet så detta var lite av en besvikelse.. Dock så går ju tiden bra mycket fortare när man är utomhus och det är lite andra faktorer att räkna med, som backar, blåst, trappor och lite mer blåst..

Men det ska nog gå bra detta också! :) Nu är det frukost och dusch som gäller. Sedan bär det av till jobbet för en natt fylld av trevliga gäster och värdskap (om jag orkar)
Blev lite less då jag köpte nya hörlurar igår, när jag skulle öppna förpackningen så klipper jag sönder sladden till dom så där var 200 kr kastade i sjön. Nåja, fick nöja mig med mitt headset..

Här är jag innan jogg i min nya outfit!


Jobb Jobb Jobb!

Lördag = vila!

Idag skulle jag och sambon möta upp en vän till oss för att sedan ta en lunch och sen ett besök på Medeltidsmuseét. Det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Vi mötte upp vår vän för att sedan ta en lunch på Vapiano som efter det ledde till en varm choklad i solen på Stora torget i Gamla stan. Sedan bestämde vi oss för att istället ägna oss åt lite shopping. Sambon lurade med mig till Sneakers n Stuff och hittade ett par skor som var på rea. Då han inte fått lön än slutade det med att jag (?!) fick betala skorna. Jag måste lära mig hur han gör detdär, det kan vara bra att använda samma taktik på honom ibland :)

Well dagen slutade med en kaffe på Espressohouse i Skrapan, ett Iphoneskal och ett par hörlurar till träningen blev inhandlat för min egen del.
Dagen var helt underbar, även om vi hade kunnat avstå från den kalla blåsten emellanåt.
Till middag blev det en korvstroganoff som för min del intogs med broccoli istället för ris.
Det är ju tyvärr så att träningen har ingen verkan om man äter illa så from nu ska allting som intas bokföras i bloggen! På så sätt kan jag inte stoppa i mig en massa skit för då måste jag skämmas inför er!
Nu är det dags för sängen, klockan är snart halv 4 och jag ska upp innan 12!

Nu kör vi igen...

Återigen tillbaka på gymmet.. Denna gång var det fullt av folk och maskinerna var upptagna så jag fick börja med att ställa mig på crosstrainern... Insåg snabbt att det kan vara en bra idé att varva med den mellanåt för att bygga upp lite uthållighet i musklerna. Körde intervallpass på ctn, 1min lugnt tempo, 1min hårt tempo i ca 30 min. Mina ben fick smaka på mjölksyra så jag var alldeles skakis sen när väl löpbandet blev ledigt..
Stod 20 min på löpbandet vilket resulterade i 3.5km. Mina ben var som sagt väldigt skakiga och det tog säkert 5 min gång innan dom kändes normala igen.. Efter detta bestämde jag mig för att köra slut på dom totalt så jag gav mig på lite styrka. Nu när passet är slut drar jag mig inför vad morgondagen har att erbjuda i värkväg. Men det får bli som det blir!

Efter gymmet så bestämde jag mig för att åka o köpa nya träningskläder! Våren har ju kommit och jag behövde ett par långa löpartights, en långärmad dryfit-tröja och en vindjacka! Jag vill så gärna komma ut i naturen o springa. Att stå på ett löpband kan förvisso ha sina fördelar då man ser tid/längd och kalorier exakt.. Men jag känner att det vore så skönt att få komma ut och rensa hjärnan på ett helt annat sätt än att stå på samma ställe med 5 andra som flåsar och har sig. Sagt och gjort, dessa träningskläder inhandlades :
Nikejacka : 400kr (KAP!)
Niketights : 200kr (KAP!)
Niketröja : 200kr
Tröjan är dock inte långärmad så jag måste bege mig tillbaka till affären för o hitta en långärmad tröja som jag kan ha nu när det fortfarande är lite småkyligt ute! Men ack vad jag längtar tills på tisdag när jag får sätta på mig kläderna o bege mig ut :)
Dock skulle jag behöva ett par nya löparskor för utomhusbruk. Får väl se om man hittar nått :)






mina armar idag....

Som jag sa igår så mår mina armar idag som dom förtjänar.. Natten flöt på bra utan några känningar av träningen. Faktiskt så bra att jag började fundera på om jag hade gjort något fel på gymmet..
Ack o ve vad fel man kan ha! Men hur underbart är det inte?!
Nu blir det faktiskt lite mys med serietittande innan det är dags att återigen inta den sista natten
(innan ledighet i 2 dagar) på jobbet.

hemma en snabbis...

Jösses vilket pass.. Körde återigen 30 min på löpbandet och sedan styrka för armar/rygg och mage.
Jag har bestämt mig för att köra ben/ruma på måndagar och fredagar medans jag på onsdagar och söndagar kommer köra armar/rygg/mage.. Allt för att få upp en struktur kring det hela så att jag inte ska stå där en dag och undra vad jag ska göra för något för att sedan tappa motivationen..

Armar och bröst fick mycket stryk idag. Vet om att jag imorgon knappt kommer kunna lyfta armarna pga värken men på något sjukt sätt ser jag faktiskt fram emot det! :)
Nu är det dags att stoppa någonting i magen så att kroppen får återhämta sig, ta en dusch för att sedan återigen bege sig mot en natt full av jobb..

Ses imorgon..

Godmorgon!

Natten rullade på bra - trots träningsvärken - och idag är det dags för ytterligare ett pass på gymmet..
Jag har precis vaknat för att göra mig iordning och sticka iväg till gymmet.
Uppdaterar senare hur det gick!

träningsvärken gör sig påmind....

Idag mådde mina ben och min rumpa inte bra! Att behöva rulla ur pga smärtan som uppstod när jag rörde mig var inte att leka med..

På ett sätt kändes det dock bra, träningsvärk är ju trotsallt den enda smärtan som faktiskt är en bra smärta. Man blir medveten om att man har gjort någonting rätt och det känns riktigt riktigt bra.. Idag blir det lugnt, jag ska jobba inatt och kommer ha nog med problem att klara mig natten igenom som det är..
Det blir ett kort inlägg idag - dags att göra sig iordning..

Gymkortet är avdammat!

Jag har idag gjort mitt första träningspass på en månad.. Efter dessa år av hattande fram och tillbaka har jag nu bestämt mig för att träna 4 dagar i veckan.. Måndag, Onsdag, Fredag och Söndag. Så nu är det bara att hålla stenhårt på dessa dagar så att allt inte rinner ut i sanden igen.. Jag ska dessutom försöka ta mig ut på powerwalks hemma tisdagar och torsdagar..


Så idag körde jag 30 min på löpbandet och sedan styrketräning ben/rumpa..
Kan ju säga att det kändes snabbt att man inte tränat på 4 veckor.. Jävlar vad trött jag var i benen och andningen är ju inte att tala om! Men det är såhär i början och jag antar att man får stå ut med det.. Det kommer ju ett ljus så småningom där man börjar se resultat..
Ciao ni underbara!

Första inlägget!

Här kommer mitt första inlägg i bloggen..
Jag har sedan jag startade min resa gått ner 20 kg (2009) och har lyckats med det klassiska misstaget att flera gånger slutat träna för att sedan ta upp träningen igen.. Jag har dock haft lite tur och inte lyckats gå upp alla kilon som jag gått ner så jag har legat ganska stadigt på min nuvarande vikt.

Men nu är det som sagt dags att dra igång igen och jag har i samband med det startat upp denna blogg för att kunna hålla mig själv motiverad och för att jag ska kunna se mina framgångar svart på vitt..
Jag kommer blogga om hur jag tränar, funderingar kring tränandet och framför allt min kost. Jag är inte utbildad i någonting som har med hälsa/kost att göra utan helt enkelt en vanlig tjej som behöver ett hälsosammare liv.

Som det är nu :
25 år gammal
187cm lång (ja jag vet att jag är lång;))
98.5kg
Målvikt : 85.0

:)

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2462836/today-i-do?claim=65gteeca8qk">Följ min blogg med bloglovin</a>