...sjuk...

Yes det är sant.. Jag har gått och blivit sjuk igen.. 40 graders feber och halsont.. Inte att rekommendera. Kommer en uppdatering när jag känner mig piggare...

...lycklig...

Det har varit en bra helg.. Lite väl fylld av alkohol och party kanske kan tänkas men ändå bra.. 
Fredagen började med att jag tog  mig en runda till skärholmen. Dock hittade jag inget av intresse så jag åkte tillbaka till södertälje och hem till Emma. Jag hade inte träffat henne på typ 3 veckor så det kändes som att vi var tvungna att göra något.. Och vad passar bättre i solen på balkongen än att hiva fram både rose, öl och minttu.. 
Efter det blev det såklart utgång. Jag blev lite för full men det var ändå kul. Inte top notch men ändå helt okej.. :) 
Kom hem till Emma vid 4-5 på morgonen och vaknade 9 och mådde oförtjänt bra. Hade lite huvudvärk men tog mig en alvedon så var man game sen.. 

Tanken var att jag skulle träffa Heidi vid 14 för att sätta oss i solen med picknick och grejer innan vi skulle vara hos Andreaz vid 20 för schlagerfest. Men när jag kommer hem säger min mammas man att vi kanske skulle ta och hämta min soffa som kommit. Och med tanke på att jag  verkligen behövde bärhjälpen så kunde jag inte säga nej. Sagt och gjort så hämtade vi det där schabraket. Helevte vad stor den var. Såklart gick den inte in genom dörrhålet heller så vi var tvungna att plocka isär ryggstöd och sits för att få in den. 
Men bra blev det iaf. Kommer bli kanon när allt är klart! ;) 

Var alltså hos Heidi vid 19 och det var bara till att göra sig iordning lite snabbt för att sedan åka hem till Andreaz. Vi blev väl totalt en 15 pers i hans lägenhet som hejade hem Loreen till en solklar seger.. Efter att allt var slut så packade alla ihop sina saker och åkte till Slussen. Vi skulle gått in på Kolingsborg men efter att ha sett kön (typ 150 meter) och VIP-kön (vi var uppskrivna på listan och även denna kö var typ 100 meter) så gick jag, Heidi och Jenny ner till båten istället.. 

Det var sjukt mkt folk och återigen blev det en hel del alkohol för min del.. Rätt var det är när klockan är runt 3 ringer min gamla flamma Staffan mig. Vi har inte träffats sen i september förra året och efter att ha pratat en stund så slutar det med att jag sitter i en taxi påväg hem till honom.. Otroligt mysig och härlig kille det där.

Vid 13 igår drar jag därifrån och hem till Heidi där jag hade alla mina grejer.. Efter en pizza och lite sömn åker jag hemåt och däckar i sängen vid 00. Inte så bra med tanke på att jag ska jobba natt inatt.. Så vaknade runt 8 och var pigg. Lyckades dock tvinga mig själv till sömn igen och klevupp vid 11.30.. Nu sitter jag här och funderar på vad jag ska göra. 

Kanske blir till att ringa mormor och åka in till henne för lite fika innan det är dags att jobba.. :) 
Bilder kommer när jag lyckats lokalisera kameran.. ;)

...sol sol sol...

Återigen lite halvtaskig uppdateringsfrekvens men i ärlighetens namn har jag annat för mig än att sitta framför datorn när det är sånt underbart väder.. Jag har till att börja med jobbat dagpass hela veckan. Det stämmer ni läste rätt. 12.30-19 alla dagar.. Detta innebär ju även att jag missat solen totalt vilket jag har varit lite halvbitter över. 

Men idag är jag ledig (och hela helgen för den delen) och jag har passat på att legat på altanen i 1.5h. Dock så blev det alldeles för varmt så jag var tvungen att ta mig en paus. Så nu sitter jag på framsidan av huset och äter lunch.. 

Planerna för resten av dagen är att kanske ta sig en sväng förbi min far och gå igenom lite kartonger och dylikt för att se vad som ska med till lägenheten och så.. Sedan kanske man skulle ta och ägna sig åt en liten shoppingtur. Dom har ju fått in så himla mkt fina saker så man blir ju alldeles galen.. :)
Nåja. Vi börjar med att avnjuta dendär lunchen i skuggan.. Så jävla underbart med varmt väder. Välkommen sommar! ;)


...guilty...

Okej, låt oss bara börja med att klargöra att gårdagen var en frossardag.. Jag tillåter mig själv sånna dagar ibland då jag kan tycka att det är viktigt att man får äta vad man vill.. Dock så har man ju ett uns (eller ganska mkt) ångest efteråt när man varit duktig så pass länge. Iallafall så fick jag gå från jobbet redan vid 17, det var bestämt att jag skulle träffa min underbara vän Jenny och vi skulle gå en runda på stan och sedan dra och käka nånting..

Vi träffades vid Espressohouse runt hörnet där även Daniel mötte upp oss innan han skulle jobba. Min plan var att bara ta en kaffe och snacka lite skit för att sedan gå på stan.. Jenny går in och ska handla (jag har redan köpt min islatte då) och kommer ut med världens största macka.. Jag kollar lite skeptiskt på henne och påminner henne om att vi faktiskt skulle gå och äta tillsammans varav jag får till svar "ja men jag är så hungrig. Det är inga problem, jag orkar äta mat också" haha... 
Vi går en runda på stan och jag hittar alldeles för mkt grejer.. Köpte svarta byxor (som visade sig vara alldeles för stora - vilket jag märkte försent då jag redan hunnit använda dom), en bikini i guldpaljetter, 2 assnygga linnen och en vår/sommarjacka. 

Vi beger oss mot Kungsträdgården där vi hamnar på Fridays.. Satt på uteserveringen och funderade på om man skulle vara nyttig eller inte.. Såklart gick inte det att hålla när man såg menyn.. Vi slog på stort och det blev en 3 rätters. Haha..

Jennys macka som hon handlade innan maten... HAHAHA!



Förrätten bestod av friterad mozzarella med tomatsalsa


Jag bestämde mig för att äta en Cajun Chicken Pasta



Medans Jenny åt Chicken Fingers (vilket helt ärligt inte såg alltför aptitligt ut)


Och självklart så delade vi på en Oreo Cookiebomb till efterrätt... :o


Ja man kan ju förstå att vi rullade fram efter detta.. Men det var så värt det. Oftast ses vi bara när vi ska ut och festa så det var kul att få göra någonting annat för en gångs skull.. :) 

Ska lägga upp lite bilder på kläderna jag handlade också.. Men det kommer i ett annat inlägg. 
Nu blir det back to basic när det kommer till maten. Till frukost kör vi havregrynsgröt med hallon. :)


MYS! Men helt ärligt var det lite kallt i skuggan.. :/


...produktiv morgon...

Efter att ha varit vaken från 23 i lördagskväll till att ha målat och tapetserat lägenheten hela söndagen var jag lagom död när jag kom hem.. Däckade i sängen vid 17, vaknade vid 19 för lite middag och sedan sov jag vidare till 06 imorse.. 13h sömn med andra ord. ÄNTLIGEN! 
Har ju haft svårt att sova och nu kändes det som att jag tog igen precis all missad sömn.. Vaknade 06 utvilad och på världens bästa humör.. Gick upp och åt mig lite frukost, beståendes av havregrynsgröt med hallon och 2 falu rågrut med ost och gurka..
Efter det fick jag ytterligare en energikick och har nu tvättat all tvätt och städat rent. Och klockan är bara 8.30! :D 

Så nu sitter jag och funderar på vad jag ska hitta på innan jobbet. Har lite olika alternativ faktiskt.. Antingen så åker jag in till sthlm, dricker lite kaffe i solen och går i lite olika butiker. Eller så åker jag upp till Skärholmen för att försöka hitta en bra tv-bänk som passar hemma. Eller så åker jag förbi pappa och börjar rota i alla flyttkartonger jag har där för att se vad jag behöver ha med mig till lägenheten.. Annars kan man ju alltid åka till lägenheten och kolla så allt ser bra ut och eventuellt måla lite till.
Jag ska iaf börja med att ta en lång välbehövd dusch och sedan får vi se vad jag hittar på.. ^^
Ha en underbar dag alla!

...när ska man få ordning på den där sömnen...

Ja det kan man ju undra.. Seriöst så mår min kropp inte speciellt bra just nu.. För att ni ska förstå hur det sett ut de senaste 2 veckorna så kommer en snabbrepris här.. 
Förra veckan 
Dagpass, uppe 06 och ibland lyckades jag somna vid 21. Annars var jag vaken hela natten i stort sett..
Denna vecka
Nattpass, 21.45-05.30. Vilket har resulterat i att jag somnat mellan 12-15 på dagarna och max sovit i 4-5h.. 
Gårdagen, Lördag var galen.. Slutar 5,30 och är hemma vid 9.30 efter att ha stannat till i lägenheten för att måla klart lite småpill och sånt.. 
Somnar vid 10 och sover till 13. Kliver upp för att återigen åka in till lägenheten för att städa bort lite papp och sånt så vi kan tapetsera imorgon (söndag). Kommer hem vid 16 och somnar om. Ska egentligen gå ut med en vän men lyckas sova bort hela kvällen. Vaknar 23 efter att ha drömt att jag drunknat inslåst på en båt som sjönk. 
Så nu sitter jag här och har sovförbud. Jag får inte somna förrän imorgonkväll med tanke på att jag ska gå tillbaka till att jobba dagpass nästa vecka igen. :( 
Så mitt huvud värker och jag kan inte göra så mkt roligt.. Sitter och kollar på lite serier och försöker att ignorera hungern i min kropp. Folket ligger och sover hemma så vill inte gå upp och börja slamra i köket så de vaknar.. 
Herregud vad jag längtar efter en egen lägenhet nu!! Som tur är kommer förhoppningsvis soffa och säng nästa vecka så jag kan flytta in redan då.. 

Så till kosten.. Har lyckats sköta den någorlunda bra om du frågar mig.. Igår när jag kom hem från städningen fick jag ett bakslag och skulle göra mig lite pasta med baconsås.. Sagt och gjort gör jag mig en måltid. 30 min senare ligger jag i sängen och känner att jag mår dåligt. In på toa för att spy upp allting som jag precis har ätit och genast mår jag mkt bättre.. Började fundera på var illamåendet kan ha kommit ifrån innan jag insåg att creme fraichen jag hade i maten tydligen hade gått ut. Så jag hoppas att det var pga den som allting kom upp och inte pga magsjuka. Med tanke på att jag inte känt något efter det så måste det berott på maten.. 

Och såklart så är jag ju kanonhunrgig nu med tanke på att jag inte ätit någon fast föda sedan fredag eftermiddag. På fredagnatten på jobbet blev det en smalsoppa som är kanongod. Xtrvaganzas Grönsakssoppa är underbar med en tonfiskmacka till. 
2 knäckebröd när jag kom hem igår morse, den där pastan o baconsåsen som kom upp och nu har jag tagit mig ett äpple och ett päron som knappast mättar något mkt... 
Så vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Helst av allt vill jag bara bli av med huvudvärken, men för att bli det måste jag väl äta. Svårt dedär ;) 

Nåja det blev ett långt klagoinlägg. Men man får ha sånna dagar. Nu ska jag kolla på tjockistv (biggest loser) och sukta över deras tempation dom har denna veckan.. 



...otroligt mycket att göra...

Man skulle ju kunna tro att man har endel fritid när man inte börjar förrän 21.45 på kvällarna.. Men den fritiden blir nästintill obefintlig när man kliver upp typ 18-19 varje dag.. Av någon anledning kan jag inte sova när jag kommer hem på mornarna. Ligger vaken till 10-11 innan jag lyckas somna. Men men, det är sista natten inatt och sedan ska det fixas med lägenheten hela helgen.. 
Jag börjar se ett slut på eländet. Det som ska målas i de stora rummen är målat och nu ska bara tapeterna upp, vilket ska ordnas på söndag. :) 
Igår kunde jag som vanligt inte sova när jag kom hem från jobbet så jag tog med mamma upp till Jysk och Chilli för att visa en soffa och en säng som jag varit och kollat på. Det slutade med att jag kom hem 18000 kr fattigare.. :P 
Det känns iallafall bra att ha det viktigaste nu. Det som behövs köpas än är tv-bänk, soffbord, matsalsbord och köksbord. 

Kost och vikt går galant! Har gått ner 3 kg sedan jag fick för mig att börja dra ner på kolhydraterna. Eftersom mamma är på samma diet så snor jag mat från henne. På jobbet går det också bra, oftast brukar jag kunna falla i fällan att köpa godsaker från mat på jobbet-kylen vi har. Men har lyckats hålla mig ifrån den. Imorse när jag kom hem fick jag dock ett bakslag och åt en frukost som skulle kunna räcka till en hel armé typ. Så när jag vaknar 10h senare är jag fortfarande inte hungrig. Vilket innebär att jag inte orkar äta en till frukost. Så det fick bli en av de godaste chokladshakesen som finns. Denna är ganska dyr men ack så god. Det är från Xtravaganzas sortiment och kostar 33kr/burken.. Jag tycker väl att oftast så är chokladshakes inte så goda men denna är verkligen supergod. :) 

Nu blir det till att ladda för ytterligare en natt av jobb.. Ha det bra alla gullingar.. :)

Shake 



Mamma äter lax med räkröra och sallad. Allt enligt xtravaganzas kokbok (bortsett från vinet då ;)).. 320 kalorier och helt underbart gott.. :) 



...hej världen...

Jag har ännu inte lyckats få någon ordning på min sömn. Somnade vid 10 imorse och vaknade för en timma sedan typ. Jag som hade tänkt att jag skulle vara uppe vid 15 så jag kunde åka in och handla färg till lägenheten.. Men det sket sig med tanke på att dom hunnit stänga nu.. 
Kostmässigt var gårdagen bra - bortsett från att jag är konstant hungrig då-. Åt på jobbet vid 00 och de serverade lax med bulgur och någon röra.. Åt endast laxen och lite av röran och det var helt okej även om min kropp helst hade velat slänga i sig en stor hög av mat så lyckades jag hålla nere portionen. När jag kom hem hade jag ingen ro i kroppen till att sova så det blev till att kolla på en film och lite serier innan jag bestämde mig för att gå upp och göra frukost vid 8... Det blev en tafflig äggröra som inte smakade någonting och 2 falurågrut med makrill på. 

Jag var ju även tvungen att ställa mig på vågen och den visar -2kg så jag ska vara enormt nöjd antar jag med tanke på att jag inte rört på mig överhuvudtaget utan endast koncentrerat mig på vad jag äter.
Nu sitter jag och funderar på om jag ska ta en matlåda med gårdagens käk eller om jag ska göra mig en mer frukostliknande måltid.. Vi får se vad det blir! ;)

...lagom seg dag...

Vaknade ju vid 3 inatt och kunde inte somna om. Vi pratade ju om det där innan hur min dygnsrytm sett ut de senaste nätterna. Inte optimal om man säger så... Iallafall så skulle jag precis lägga mig ner och sova en stund vid 9tiden för att orka jobba en hel natt när telefonen ringer. Det är banken som jag pratade med igår.
Hon vill meddela att allting har gått bra och att det enda jag måste göra är att åka in till kontoret och skriva på papprena. Lättare sagt än gjort för ngn som bor 5 mil bort (enkel resa) och är astrött. Dessutom häver flickan ur sig att
- Ja just det, bara så du vet så har vi öppet till 15 idag och sedan är det ju halvdag imorgon och tors-fre är det stängt.

KILL ME!!! Det var ju ingen idé att gå och lägga sig för då hade jag inte tagit mig upp överhuvudtaget. Så det var bara att klä på sig och lägga på ett ansikte innan man begav sig mot stan. 
Iallafall så ordnar jag till alla papper och sedan inser jag ju även vilken kanonfin dag det är. Det måste ju bara firas med en islatte i solen på Espressohouse. Åker dit och sätter mig en stund innan jag återvänder hemåt för att sedan somna vid 15 och vakna vid 18. Hur som helst har jag ju faktiskt fått den sömn jag behöver för att klara natten så det ska nog gå bra. Däremot sprack mina planer om promenad då mitt huvud inte alls har hängt med på vad jag har gjort idag.. 
Innan jag åkte hem stannade jag på McDonalds! "woow så länge höll hennes bra kostplan" kanske ni tänker. Men jag var faktiskt sugen på att prova deras nya Wraps. Tog den med grillad kyckling och den visade sig vara kanongod! 350 kalorier för en stor måltid som du garanterat blir mätt på. Den dryper inte av fett och äckelheter utan är riktigt fräsch. 
Tiill middag blev det en laxgratäng med sparris, broccoli och en blandning på kvarg, citron, och purjolök.. Min mamma har kommit in på det här med smalmat och man är ju inte dummare än att man snyltar när det bjuds. 
Det serverades även en sallad på rödlök, sallad, äpple och räkor till. Riktigt gott och nyttigt för kroppen med alla hundra olika grönsaker som man fått i sig. 





Nu är det dags att göra sig iordning för en natt av jobb. Börjar 21.45 och har bestämt mig för att hålla mig borta ifrån alla godsaker som finns i kylarna inatt.
Får se om det kommer en uppdatering lite senare. 

Ciao sötnosar!

...hungrig natt...

Jag vet inte riktigt hur min dygnsrytm ser ut för tillfället. Förra veckan hade jag utbildning med nya elever som skulle lära sig deala poker. Detta innebar att jag var tvungen att gå upp kl 6 på morgonen för att hinna ta mig in till jobbet till 9 då vi började. Såklart så blev det även så att när jag kom hem på kvällarna slocknade jag som en klubbad säl innan klockan ens hunnit slå 22. 
Så nu när jag ska ställa om till natt går det sådär mindre bra. Har somnat i sängen vid 21 och vaknat runt 03.. Har sysselsatt mig med diverse serier för att sedan somna om vid 8 och sova till 14. Jättebra om jag får säga det själv. Not. 
Iallafall så vaknade jag vid 3 inatt och kunde inte somna om. Blev grymt hungrig och funderade på vad jag skulle göra för att mätta hungern. Då insåg jag att jag har dessa Hot and Cold Moccashakes från Nutrilett som jag inte provat på ännu. Sagt och gjort blev det en sån samtidigt som jag sitter och kollar på Biggest Loser Australia för att få lite motivation så att jag inte börjar sidetracka och gå på godsakerna i kylen som inte är nyttiga för en. 
Måste säga att den smakade bättre än vad jag förväntat mig, lite choklad och lite kaffesmak. Men samtidigt så känner man av att den har dendär klassiska "pulvershakesmaken" vilket är himla tråkigt. 
Inte mättade den speciellt bra heller med tanke på att jag nu en timma senare återigen är lika hungrig. Men det är bara att härda ut och bita ihop. Måste lyckas krympa magsäcken lite så mina portioner inte blir så stora. Det är skitjobbigt de första dagarna men det är så värt det. 

Till middag (vid 21 igår) blev det faktiskt lite pasta med köttbullar. Kände att jag var tvungen att få i mig någon form av kolhydrater då jag varit och målat min lägenhet och kände mig helt tom på energi. 

Nu blir det ett avsnitt till av Biggest Loser innan jag ska försöka sova. Tro det eller ej så ger faktiskt dedär tjockisarna en hel del inspiration... 



...back on track...

Nu börjar mitt mentala ställa sig in mer och mer på det här med träning och kost.. Jag har insett att jag nästan alltid måste ha en liten "förberedelseperiod" att ställa in mitt mentala så det är med på noterna. Inte alltid så lätt och jag är sjukt trött på att behöva börja om varje gång. Om man ändå kunde få allting att hålla så att det blir en livsstil istället för något man bara gör en kort period vore det kanon. 
Jag tror att jag har gjort det många nybörjare gör fel, man går ut för hårt. Samtidigt så för min del måste jag gå ut hårt. Om jag börjar äta sånt som inte är hälsosamt för mig så blir det lätt att jag fortsätter på den banan med tanken "jag har ju trotsallt redan fuskat idag så dagen är ju förstörd ändå". 
Iallafall så satt jag och jämförde med hur det var för ett år sedan. Det är ganska exakt ett år sedan nu som jag och mitt ex gjorde slut. Med den separationen kom också ett viktras på 6-7kg och vips så var jag nere i det smalaste jag varit på många många år. 
Träningen var dock obefintlig - iom att jag redan vägde så "lite" och sommaren blev en av de bästa som jag haft. Jag kände att jag kunde vara på stranden utan att behöva fundera över hur jag såg ut, kunde gå omkring i korta klänningar och shorts utan att behöva tänka efter eller känna mig obekväm osv.. Detta gör ju såklart en enorm skillnad för ens självförtroende och det syns så himla väl på en om man är bekväm i hur man ser ut eller inte. 

Så nu till den bittra sanningen då. Sedan förra sommaren har jag alltså gått upp 7kg igen. Vintern har varit total kaos och jag har inte alls fokuserat på det jag borde. Varje dag har det ätits någon form av godsaker eller onyttig mat. Så när jag ställde mig på vågen häromdagen fick jag mig en smärre chock. Det är ju bara att inse att sommaren snart är här och med sommaren innebär lättklätt..  Vilket leder till att det är dags att göra något nu innan det är försent och man går där återigen och mår dåligt över hur man egentligen ser ut. 

Så dagen till ära har faktiskt varit riktigt bra kostmässigt sätt. Jag har börjat inse att kvargen är min bästa vän. Jag trodde att det enda man kunde göra på den var typ goda shakes (med funlight) för att dricka när man kände hunger. Nu har jag ju dock även insett att det finns oändliga möjligheter med denna fantasiska sak så genast blev jag pepp på att testa. 
Till lunch blev det alltså lite stekt kyckling med ångkokt broccoli och en tacosås gjord på kvarg. 
2 kycklingbröstfileér
400gram broccoli
250kram kvarg
tacokrydda
tomatpuré
salt & peppar
Riktigt riktigt gott var det och mer ska det exprimenteras. Imorgon tänkte jag ta mig ut på en promenad innan det är dags för lite jobb senare under natten...