...förkylning...

Då var man tillbaka i det sjuka tillståndet. Blir så less på att man inte kan få vara frisk en längre tid.. :( Nu har jag fått hosta och näsan rinner sådär lagom mycket.. Har även ont i bihålorna. När jag vaknade imorse kände jag mig totalt överkörd. 
Ett annat tecken på att man börjar bli sjuk kan ju vara det faktum att jag sov till 15.30 igår, gick på bio med Emma, kom hem och somnade 02.00 och sov till 09 imorse. 
Idag ska jag iaf hem till Pantea och spela en pokerturnering till DealerEM och dricka vin. Mycket kul! :)

Vågen är fortfarande på min sida. Gått ner ytterligare 1.5kg. Nu längtar jag bara efter att våren ska infinna sig lite mer så man kan ta sig ut o röra sig på barmark! :) Mot tjejmilen it is! :)
Frukosten bestod idag av
1 portion havregynsgröt med lite honung o mjölk
1 falu rågrut med ost o tomat
1 kopp te med honung för att lindra bihålorna lite..

...jaha mina vänner...

Såhär ligger det till då.. Oftast när jag slutar blogga så innebär det att jag har tappat fokus på det jag höll på med. I det här fallet träningen och kosten. Jag ska inte säga allt jag har gått helt nuts och stoppat i mig allt som kommer i min väg men jag har inte varit lika strikt som de första två veckorna. Jag har ätit mat som har serverats på jobbet - dock i mindre portioner samt försöka få i mig något med jämna mellanrum så att det inte slutar med att man bara äter 2 stora mål och ingenting mer..

Vågen har inte gått uoo iallafal och det är jag glad över. Så nu är det tillbaka på fokusen igen. Kvargen är tillbaka som mellanmål då man håller sig mätt en evighet på den och sedan är det ny fokus på kosten. 
Träningen känner jag lite sisådär med. Jag tänker inte åka 5 mil bort till närmsta gym och vädret som är nu innebär att det bara är slask ute och sedan isar det på framåt natten. 
Ska försöka åka till gymmet de dagar jag jobbar. Göra ett helthjärtat försök. :) 
Nu är det frukost, blev en lätt frukost då jag ska på bio med min underbara vän Emma.
250gr kvarg med saft och vatten
1 ägg
2 knäckebröd med ost

...ta sig i kragen var det ja...

Måste sluta lata mig så förbannat. Idag hade jag all världens tid att hinna åka till gymmet innan jobbet men nej.. Istället lägger man sig och glor på en serie och sedan är det dags att göra sig iordning. Skärpning Therese! :) 
Imorgon är det gym gym gym!

...galet rolig helg...

Jag har under helgen som varit inte brytt mig överhuvudtaget om vad jag stoppat i mig. Allting började i Lördags när en kompis frågade om jag ville följa med ut.

Min första tanke var att jag inte ville sabba allting eftersom jag varit så duktig men sen kom jag att tänka på att jag faktiskt inte kan sluta leva helt och hållet.
Om jag nu varit duktig och bara ätit "rent" i 3 veckors tid så får jag lov att -fucka ur- (som vi så vackert kallar det) en helg. Sagt och gjort. Lördagen bestod av en kebab och utgång på det. Igår så blev det såklart bakispizza och en bio med diverse biosnacks.

Jag har tidigare pratat om frestelser och att det för mig inte varit några problem att säga nej. Det är fortfarande inga problem och jag ser inte dessa 2 dagar som någon frestelse som jag fallit för. Jag tog ett aktivt val att jag får äta vad jag känner för dessa två dagar och ha kul med mina vänner. Imorgon är det dags att återgå till min strikta kostplan igen och det känns bra.

Vad som dock känns mindre bra är ju såklart vad vågen kommer visa imorgon. Men å andra sidan så gör det inte så mkt om den visa på ett kilo plus. Jag vet att det mest bara är vätska som kommer gå snabbt att bli av med när jag nu sköter kosten igen.
Jag funderat även på att byta gym till ett närmare mig. Det är dyrare och har sämre öppettider. men å andra sidan så behöver jag inte åka 4 mil enkel resa såfort jag vill träna och jag har varit medlem på detta gym förut och tycker att det är helt okej.
Ska fundera lite till och kolla med dom vad det kostar. Har ju friskvårdsbidraget från jobbet också så det kanske inte blir så fasligt dyrt trotsallt. :)

Nu är det dags för en film eller nått innan det är sovdags för att sedan jobba imorgonnatt. :)

...havregrynsgröt...

Börjar ledsna på denna havregrynsgröt. Dock har jag inte hittat något bra substitut till den än.. Gillar att man är mätt länge och att det bara är ca 150 kalorier i en portion.. Men det är ju som allt annat. Man föräter sig. 
Idag vet jag inte riktigt vad som händer. Min vän Jenny och hennes syster ska ut och festa och samtidigt som jag är sugen på att följa med vill jag inte sabba mitt flyt. Jag har äntligen börjat hitta en bra balans där jag kan avstå godsaker och skit och samtidigt vara nöjd med det jag äter. 

Så jag vet inte om jag har lust att förstöra allting genom att hälla i mig 1000 kalorier flytande vätska och sedan ligga och må dåligt imorgon.. Kanske följer med ut men blir nykter? Vi får se. Vad vi vet iallafall är ju att det är schlager som ska tittas på till att börja med. :) 

Kaaaaanske tar en runda på gymmet också. Det är ju bara så jävla långt att åka :( Jag vill kunna satsa hårdare på just träningen men har man nästan 4 mil till sitt närmsta gym är det inte lätt. 
Funderar på att börja träna i södertälje men då är det ytterligare en utgift på 600 kr i månaden som ska ut. Vi får se vad som händer. :)

...lugna gatan...

Har minst sagt varit en megalugn dag och kväll.. Bestämde mig vid 18 att jag behövde lite farliga strålar på mig så jag åkte in till södertälje och la mig i solariet.. Mycket skönt måste jag säga. Våren smyger sig ju på mer och mer nu så då måste man se till att iallafall ha lite grundbränna. Vill ju inte blända folk när man kommer gåendes ;) 
Efter det åkte jag hem och gjorde iordning lite scampi med pasta. Inte den bästa maten kan tyckas men det är trotsallt fredag och jag har varit så duktig nu i 3 veckors tid så det blev en liten unnardag. Dock har jag hållt mig borta från allt vad godis och onyttgheter heter så förhoppningsvis blir det bra ändå. :) 

Nu blir det nog en film och kanske någon serie innan jag ska försöka sova. Får se hur bra det går :o

...inflammation?...

Något har hänt med min vänsterarm.. Det gör förbannat ont i överarmen så fort jag lyfter armen. Har försökt att stretcha men det verkar inte som att det tar. Det gör inte ont eller känns inte ens. Om jagf år gissa är det en inflammation eller liknande. Kanske muskelfästet som strular lite efter min genomkörare av armar på gymmet häromdagen? 
Mycket tråkigt måste jag säga för att det påverkar mig så pass mycket att jag inte kommer kunna träna idag. Det är däremot superfint väder med plusgrader ute så egentligen skulle jag behöva en promenad. Jag känner dock mest bara för att sitta inne och lata mig. Men vi får se vad som händer. Kanske ska testa att ta en Ipren och Volatren och se om värken går över? :((

...glad...

Mina 2 (puh) jobbnätter är över. Har nog aldrig varit med om att det varit så segt på jobbet någonsin som det varit den senaste veckan. 
Dessutom har även min plånbok kommit tillrätta efter att ha lekt kurragömma med mig. Det visade sig att den tydligen hade gått och gömt sig i mittkonsollen i baksätet på bilen. För där är ju första stället man får för sig att leta.

Min kost idag har varit riktigt dålig.
Frukosten bestod av (vid 14.00)
1 portion havregrynsgröt med rårörda lingon
1 falu rågrut med ost och tomat
1 glas berocca boost. 

En kaffe när jag kom till jobbet vid 17 

Lunchen på jobbet (vid 20.00) 
Viltskav med potatismos och lingon. - Glömde min matlåda hemma och var tvungen att äta jobbets mat. 
Åt lagom mycket men blev ändå för mätt.
1 bit baguette med smör (tror det var denna som gjorde att jag blev för mätt ;)) 

Sedan har det endast blivit en Yoggi Jalla Drickyoghurt vid 01. Borde ta något att äta nu men känner mig inte speciellt hungrig och ska dessutom gå och lägga mig.
Imorgon blir det back to basic när det kommer till kosten. 

Godnatt alles
trött tjej...
image description

...arg...

Jag har lyckats slarva bort min plånbok. Det är så jävla irriterande för den kan bara blivit bortslarvad på en enda plats och det är på parkeringen i Sundbyberg utanför gymmet. Vet inte om jag haft plånboken i fickan och att den har ramlat ut eller så när jag satt mig i bilen. 
Detta innebär ju att jag måste ringa och spärra alla kort. JAG ORKAR INTE!!!! 
Vafan ska man vara så slarvig för?! 

Iallafall. Jobbade igår och blev ingen träning. Däremot tog jg trapporna hela natten och skrapade ihop hela 425trappsteg. Hade kunnat få ihop ett gäng till men mina kolleger var så snälla och väntade med hissen på mig ibland och då kan jag inte säga nej.. :p
Nu blir det frukost - det vanliga - 
1 portion havregrynsgröt (dock med sylt idag - ajabaja!) 
1 falurågrut med ost och tomat 
1 göas berocca boost 

Nu om ni ursäktar mig ska jag svära lite mer över min borttappade plånbok samt avsluta frukosten.

...inte så farligt...

Jag har faktiskt inte sån farlig träningsvärk som jag trodde att jag skulle ha.. Peppar peppar - den kanske inte infinner sig helt förrän senare eller imorgon.
Jag körde slut på armar/axlar och bröst totalt så jag är chockad om det inte blir mer än såhär. Dock så känner jag ju att armarna är slut, är jobbigt bara att skriva på tangenbordet för att vara ärlig.. :) 
Ja jag har precis alltså vaknat och ska ta och slänga i mig lite frukost.. Börjar jobba 17.30 så har inte så supermkt tid att hitta på roligheter på. Det blir nog bara till att ta det lugnt hemma tills det är dags. 
Ska gå igenom lite bilder från personalfesten också! Men vi börjar med en frukost :)

...felet med mig...

Herregud.. Det har slagit slint i huvudet på mig. Vet inte vad som händer med mig! Vid 18 åkte jag till Emma för att ha lite alla hjärtansdagmys. Vi bojkottade dedär med pojkvänner och karlar och körde tjejkväll istället. Och på en sån här speciell dag som denna vet ju alla att man måste ha lite gott i sig under kvällen. 

Min tanke var att "idag får jag äta något gott och sött om jag vill". Men sen när jag väl gick inne på Ica och skulle handla på mig var allting jag ville ha slut. Så jag tog det som ett tecken och gick bort till grönsaksavdelningen. Där hittade jag lite jordgubbar, bananer och melon. Det fick det bli. Knallade även bort till chokladen och plockade på mig 100gr mörk choklad med havssalt. 

Så det mina vänner bestod min "svullarkväll" av. Efter att ha tittat på de tre musketörerna och hitta nemo med Emma begav jag mig hem. Syster hade smsat under kvällen och ville att jag skulle hämta henne i Sthlm. Då jag inte kände mig speciellt trött tänkte jag "då kan jag ju träna innan jag plockar upp henne..........." Tänkt och gjort. 00.30 klev jag in på gymmet och körde 4km på löpbandet och sedan gick jag över till att ha ihjäl mina armar, mina axlar och min mage. Jag kommer INTE må bra imorgon. 
Nu 3h senare är jag hemma och nedbäddad i sängen. Gillar dock min spontana träning. Jävligt oplanerad och jävligt skön! 

Godnatt alla! :)

...seeeg alla hjärtansdag...

Det har börjat riktigt segt idag. Har än sålänge inte rest mig från soffan. Tog mig en frukost och kollade på Biggest Loser och efter det har jag surfat runt lite på nätet. 
Pratade även men fastighetsägaren till lägenheten som jag var och kollade på. Enligt killen som bor där nu så kostar den 5000 i månaden och när jag pratade med ägaren så ville han ha 6000. Lägenheten är i sånt pass skick att det behövs nya tapeter, dessa har inte blivit bytta sedan 10 år tillbaka samt att en balkong vore ju inte helt fel. Ägaren pratade om att sätta dit en balkong men sa att om jag vill tapetsera får jag bekosta det själv. 
Så när jag pratade med honom idag så påpekade jag dessa saker. Och sa även att jag tyckte det var en väldigt hög höjning av hyran med tanke på lägenhetens skick. Först var han bestämd och sa att han minsann inte tänkte göra nånting åt tapeter där. Sedan när det kom till balkongen var ju den väääldigt dyr att sätta dit och han hade ju inte höjt hyran på flera flera år så det var minsann befogat. 
Jag fortsatte diskutera med honom och han sa det "nej nej.. det blir nog för dyrt för dig" varav jag kontrade med "rent ekonomiskt har jag råd att betala en hyra på 6000, men jag har inte lust att göra det i det skicket lägenheten är i". 
Sen så gör han en helomvändning och säger "Okej men vi säger såhär.. Du behöver inte betala hyra första månaden och så går du ner till Södertälje Färghandel och väljer ut färg och tapeter.. Jag betalar allting men du får göra jobbet själv.. Sen kommer ju balkongen också så du får ha lite tålamod med att det kanske byggs och så därute"
Vilket för mig kändes som en bra deal. Jag får göra om precis så jag vill ha det på hans bekostnad och jag får en balkong och en gratis månad. Jag vill nog påstå att jag var vinnaren i denna duell. Så nu skulle han höra av sig såfort han fått bygglovet på balkongen så kan vi skriva kontrakt efter det. 

Idag blir det gymmet med Jenny. Äntligen ska jag köra skiten ur mig :D

...godmorgon...

Vaknade ganska nyligen och känner mig av ngn anledning megasliten. Nu höll jag förvisso igång hela kvällen igår men känner mig nästan lite bakis. Och jag som inte drack en droppe! vafan. Huvudet känns som om det väger 1 ton och kroppen är allmänt slö.
Ska ta och kasta i mig lite havregrynsgröt och macka och hoppas på att det försvinner. 
Gick förvisso omkring ganska lättklädd igår så jag hoppas att jag inte börjar bli sjuk! :(

...så himla stolt...

Jag är så himla stolt över mig själv. Idag var det konferens/personalfest och allt som hör till. Dvs middag, alkohol och fest. 
Vi började på Oscarsteatern där som vanligt det var diverse prat från cheferna och lite uppträdanden. Vi fick även en fika beståendes av en Pago och en wrap. Jag öppnade min Pago och efter halva kom jag på att jag kanske borde kolla hur många kalorier en sån där jäkel innehåller. Well, låt oss säga att jag endast drack upp halva efter att ha tagit mig en titt.. :) 
Efter detta gick vi vidare till Ambassadeur där det var uppdukat för middag. Till förrätt serverades en toast skagen - vilket jag åt. Dock var det bara en brödskiva och ytterst lite skagen samt att  jag bara hade ätit frukost så jag behövde energin. Huvudrätten bestod av tournedos med rödvinssås och potatismos. Åt köttet, grönsakerna och 2msk potatismos. 
Efter detta var det kaffe och tryffel. Kunde inte motstå de små chokladbollarna som låg där och blängde på mig så tog mig en men insåg ganska snabbt att det inte var speciellt gott. 
Till råga på detta så serverades det ju vin. Då jag gjort en pakt med mig själv att leva sunt och rätt nu så avstod jag allt vad alkohol hette. Servitrisen frågade om jag ville ha läsk eller något annat och jag kan stolt säga att det enda som intagits i flytande form idag är Loka. 
Festen drog igång och folk blev fullare och fullare. Klockan slog 00.30 och jag kastade in handduken och gick till bilen. 
Nu ligger jag nerbäddad i sängen med ett par ömma fötter och en trött kropp. Ska bli skönt att sova. Imorgon blir det garanterat gymmet! 
Och förhoppningsvis en Alla hjärtansdag-bio med Emma. <3
Godnatt alla! :) Mer bilder och sånt kommer imorgon när jag orkar trixa med minneskortet o grejer.. :)

...happy...

Idag är det en bra dag.. Sov riktigt länge dock. Längre än jag hade tänkt mig. Min plan var att träna innan konferensen och personalfesten idag men de kommer jag inte hinna.. ska ju vara där om 4h..
Så nu blir det till att äta min havregrynsgröt och knäckemacka för att sedan göra mig iordning och dra.. 
Idag fick jag även ställa mig på vågen. Och den arbetar på min sida.. -3.6kg på två veckor. Känns riktigt jävla bra! 
Så min kostplan kommer fortsätta som den gör nu. Jag skulle dock behöva träna mer än vad jag gör. Om jag fick bestämma så hade jag varit varje dag på gymmet och kört slut på mig. 

Men med tanke på att jag har 4-5 mil till mitt närmst gym så fungerar inte det så bra.. Ska byta gym imorgon tror jag och börja träna i Södertälje istället. 

Nu är det dags att göra mig iordning. Bilder kommer imorgon! :) 


...frestelser...

Tänkte skriva lite om hur min senaste vecka har varit. Jag har pratat runt med lite folk som höjer på ögonbrynen när jag säger att för tillfället består min kost mest av fisk, kyckling, broccoli och kvarg. Jag känner att jag äntligen kommit in i ett skönt flyt där jag har kontroll på vad jag stoppar i mig. Och jag är 100% säker på att det har att göra med att jag just har nolltolerans på mig själv när det kommer till godsaker. 
Jag har sedan länge insett att jag är en "allt eller inget"-människa, antingen kör jag på en hård strikt kostplan där inte mycket är tillåtet. Där JAG tillagar maten varje dag (har annars en mamma hemma som är alldeles för generös med diverse grädd/mjölkprodukter i sin mat). Eller så gör jag detta halvhjärtat och faller troligtvis ur "träningstänket" inom en vecka och finner mig själv sittandes i sängen med en påse chips och en chokladkaka tittandes på biggest loser och avundas över hur duktiga de är. 

Lite så fungerar jag. Därav kör jag på denna strikta kostplan. Fisk och broccoli till lunch, kyckling och lite lite kolhydrater till middag. Kvarg blandat med lite funlight och vatten till mellanmål. Inte så jäkla porrigt men det fungerar för min del. 

Sen kan man ju känna sig frestad som tusan. Som igår tillexempel när jag gick inne på Ica Maxi för att handla mat. Jag var mer än sugen på att få kasta i massa god mat och komma hem o trycka i mig alldeles för mkt av detta. Istället gjorde jag en lightvariant av min favoriträtt, kyckling med saffranssås och lite pasta. Det fungerade utmärkt! 
Det går att hitta omvägar. Det är lite jobbigare att behöva tänka på vad man stoppar i sig hela tiden men det är verkligen värt det. 

En tjej sa "ja men det är ju så enkelt för dig, du har inga frestelser hemma eller saker som kan få dig att tappa fokus". Fel fel fel. Som ni kanske förstått är inte min boendesituation den bästa för tillfället. Bor hemma hos föräldrarna efter ett breakup från min f.d sambo. Nu får jag förhoppningsvis egen lägenhet om någon månad men tills dess är jag fast här. Då min familj inte alls är inne på samma extrema bana som jag så är jag totalt omgiven av frestelser. När jag kliver upp på morgonen ligger det sockerbullar och stirrar på mig såfort jag kommer utanför sovrumsdörren. Slår jag upp skafferiet för att plocka fram havregrynsgröten ligger där 2 chipspåsar lite snyggt undanstoppat. Går man sedan några lådor upp hittar man chokladkakor och kex. 
Det jag menar är att vi alla kommer alltid ha frestelser runt omkring oss. Jag har lärt mig att säga nej tack. Jag har insett att det förstör bara för mig själv. Börjar jag nagga av ena frestelsen kommer jag tycka att det är okej med nästa också. 
Det är så lätt att falla tillbaka i sina gamla vanor. Visst tycker jag att man ska få unna sig något gott ibland. Men för mig fungerar det bäst att inte unna mig något de första veckorna så jag kommer in i allting ordentligt. Då är det svårare att falla av. Och varför ska man unna sig en stor semla eller bulle när man varit duktig en hel vecka?
Är det okej att trycka något onyttigt för att man hållt sig borta från det i några dagar? Nej. Unna dig hellre något du inte stoppar i munnen. Unna dig ett frisörbesök eller nya träningstights. Varför ska man sabba en veckas gott uppförande med att stoppa något onyttigt i sig? Det är ju inte gott uppförande direkt. 

Jag har vänner som tränar endel (läs ett par gånger i veckan) och tror att de kan äta vad de vill för att de tränar så hårt. Fel fel fel. Man kan inte äta vad man vill och sedan tro att man ska gå ner i vikt bara för att man tränar lite då och då. Det krävs en enorm mängd träning för att kunna stoppa i sig vad man känner för. Elitidrottare och bodybuilder visst - kör hårt. Men har man som mål att gå ner i vikt så stoppa förfan inte i dig en pizza bara för att det är fredag och du har tränat 3 gånger denna vecka. :) 

Så med detta sagt avslutar jag med en viktnedgång på 3,5kg på 2 veckor. Och lite bilder på alla frestelser jag avstår för att få mina resultat.. :) 

Lycka till allesammans som är på samma resa som jag!! Om jag klarar det klarar alla det..

...vilken underbar dag...

Vaknade för en halvtimma sedan ungefär.. Slog upp ögonen och såg en ljus ljus springa genom rullgardinen lysa rätt på mig. Gick ut från rummet och insåg att solen skiner för fulla muggar och att det är plusgrader ute! Så jäkla underbart! Jag är i extas för att vara ärlig. Jag har aldrig längtat såhär mycket på att få komma ut i solskenet och ta till vara på all D-vitamin! 
Nu har jag precis ätit en frukost bestående av havregrynsgröt, knäckebröd och ett glas berocca boost. 
Ska bara smälta maten lite så ska jag ta mig ut på en lång skön promenad! :)

Soooool!


...föll för frestelsen...

Ja det luktade för gott i huset! Kunde inte låta bli.. Det blev kyckling med saffranssås, broccoli och lite pasta. 
Eftersom att detta kommer bli min enda måltid idah känns det ändå okej.. :) 
Kanske blir en bit mörk choklad till schlagern för att ta mig igenom den utan att stoppa i mig en av de tre chipspåsarna som ligger i skafferiet (till mitt försvar är ingen av dom min). 
Imorgon är det jag som avlider på löpbandet på gymmet. Usch!

...det där med mat...

Nej idag var det verkligen inte lätt med maten.. Drog in en runda till Ica Maxi för att handla lite och jag gick där som en förvirrad höna och hade ingen aning om vad jag ville ha. 
Har lite cravings idag efter god fet mat märkte jag.. Allt jag kollade på av det nyttiga slaget gick inte alls hem hos varken hjärna eller kropp. Det slutade med att jag kom hem med nyttig mat iallafall. Men nu sitter familjen och äter kyckling med saffranssås och ris och jag halvt avlider av lukten. Saffran kan vara något av det godaste som finns.
Kan hända att jag gör mig en lightversion med lite pasta till bara för att det är lördag. Samtidigt vill jag inte sabba mitt flyt på vågen men vafan. Jag har hållt hårt på maten hela veckan. Inga godsaker fast det bjudits så jag kanske kan få göra mig en lite godare måltid med gott samvete? 
Det svåra är ju dock att behärska siitt matintag när det är så gott. Man vill ju oftast ha mer än man borde.. 
Vi får se vad vi hittar på. Det är ju dessutom schlager ikväll! :)

...idag måste jag köra...

Nu har jag haft vila i 2 dagar så idag kör vi.. Fuskvägde mig också  med goda resultat.. Jag är mkt nöjd måste jag säga.. :) 
Idag blir det en lägenhetsvisning klockan 14 sedan ska jag ut o röra på fläsket. Ska byta gym också så jag har närmare till det och ta mig dit mer.. Nu är det den vanliga frukosten som gäller.. Havregrynsgröt med falu rågrut och ett glas berocca boost. 
Är dessutom ledig nu i 4 dagar så jag ser ingen anledning till att slappa av.. ^^

...ny lägenhet perhaps?...

Dagen blev inte riktigt som jag tänkt mig nej.. Min tanke var att dra till gymmet och köra ett hårt pass. Dock så blev ett samtal till min gamla hyresvärd om att jag måste ha en ny lägenhet viktigare.. Efter att det samtalet avslutades verkar det som att jag är en 2a på 60kvm rikare.. :D Älskar när man bara kan ringa ett samtal och vips har man lägenhet..


Dessutom var jag tvungen att ringa banken för att lösa ett lån samt söka ett nytt lån.. :P Och alla vet ju hur snabba bankerna är.. Nåja, 1,5h senare så är allting klart.. Dock hinner jag varken med gym eller jogg innan jobbet så får bli en ofrivillig vilodag idag. Satsar hårt i trapporna på jobbet istället. Blir ca 800 trappsteg per jobbpass.
Och såklart tänka på att inte stoppa i sig en massa onödigt skit idag! :)

...idag kör vi igen...

Tog en vilodag igår men idag är vi tillbaka på banan.. En sak som jag lärt mig angående hur jag fungerar är så att om jag tränar intensivt i några dagar och sedan inser att jag måste ha en vilodag vill jag sällan ha det.. Som igår tex kände jag att jag ville antingen ut och röra på mig eller dra till gymmet men för kroppens skull så tog jag det lugnt. Nu när jag väll haft min vilodag är jag inte supersugen på att träna igen.. Motivationen finns fortfarande där men jag känner inte att jag är superpepp på att flåsa mig svettig o jävlig.. :) 

Men det får gå ändå.. Nu ska det först intas en frukost i form av
1 portion havregrynsgröt med bär
1 falu rågrut med ost och tomat
1 glas berocca boost
1 kopp kaffe 

Fuskade idag och ställde mig på vågen. Den visar inte riktigt vad jag vill att den ska visa så det är dags att pumpa upp intensiteten tror jag. De första kilona borde inte vara alltför svåra att bli av med kan man tycka..

...funderar...

på om man orkar åka till gymmet idag också.. Jag tror nog bestämt att det får bli en vilodag idag! 
Jag var ju trotsallt så duktig igår och jag känner av träningsvärken så pass mkt att jag tror det kan vara nyttigt att ta det lite lugnt.. 
Precis tagit mig en shake med kvarg och funlight.. Mycket gott. Nu återstår bara dendär biten med vad man ska äta till lunch. Har tagit fram lax men är inte speciellt sugen på att ställa mig framför spisen.. :( 
Åhhh! Inte lätt dedär med mat!

...Godmorgon Sverige...

Åh vilken skön morgon! Har legat i sängen i nästan en timma innan jag klev upp! Underbart.. 
Nu är det frukost som gäller. Efter att ha kollat på termometern beslöt jag mig för att det blir vilodag idag.. Åkte ju trots allt till gymmet igår och körde ett intervallpass på löpbandet samt endel styrka. 
Kan ju säga att det märks att jag inte kört styrka på länge.. Helvete vilken träningsvärk jag har.. !
Nu sitter jag här med frukosten färdig att intas. Mums! :)
Samma som igår..

1 portion havregrynsgröt med stora blåbär
1 ägg
1 falu rågrut med ost och tomat
Kaffe & Berocca Boost.

...intervaller...

Då kör vi.. Intervaller första gången på ett år.. Kill me! Längtar efter att passet ska vara över och att jag får äta lunchen redan..


...lunch och mellanmål...

Nu har jag gjort lunch till lite senare.. Lax med broccoli och lite citronsås. Tänkte äta detta innan jag börjar jobba för att sedan ta med mig pastan som jag gjorde igår till middag lite senare under kvällen.. 

Har även tagit mig ett mellanmål nu så att jag håller mig fram till lunch. Många (alla typ) pratar om kvargen. Och jag tänkte testa detta för att se hur det fungerar. Nu kanske det mer är för de som bygger muskler och så men med tanke på det låga kaloriinnehållet och fetthalten och den höga proteinhalten tycker jag det verkar vara ett bra mellanmål. Det är ju dock för jävla äckligt att äta det som det är.. Så efter lite mer läsande så blev det till att blanda ut det med lite fun light Wildberries och vatten - och BOOM du har en asgod shake med massor av proteiner och lite kalorier. 



...påtvingad sovmorgon...

Vaknade sent idag.. Blev en ordentlig sovmorgon för min del. Dock en påtvingad sovmorgon.. Första gången slog jag upp ögonen vid 06, sedan vid 08 och då var jag egentligen redo att kliva upp. Men med tanke på att jag jobbar inatt så behövde jag sova så mkt som möjligt. 
10.30 släpade jag mig upp ur sängen och gjorde mig frukost. Samma som igår.

1 portion havregrynsgröt med hallon, blåbär, hjortron, gojibär och havtorn.
1 ägg (orkade bara äta upp det ena)
1 falu rågrut med ost och tomat
1 glas bercooa boost
1 kopp kaffe. 

Nu står jag mig fram till lunch som blir lite lax med broccoli. Igår fick jag en megamotivationsboost och kände att jag nu ska gå in för dethär till 100%. Inget fusk och genvägar längre. Jag såg en före och efterbild på en tjej med bara 2 månaders mellanrum och blev chockad. Tänk att man kan få så snygg kropp på så kort tid. Men å andra sidan så kommer det vara svårt för mig att lägga ner den tiden på träningen varje dag som behövs för att uppnå såna resultat så jag får nog räkna med att det tar lite mer tid. :) 
Men ge allt ska jag göra iallafall. Inge mer godis och skit. Så skönt! :)

...tack alla!...

Underbart med all pepp och stöttande jag fick med att ta mig ut på både fb, funbeat och viktklubb! 
Alla uppmuntrande kommentarer gjorde sitt och jag svirade om till mina träningskläder för att ta mig ut 3km.. Gjorde dessa 3km hela 3 min snabbare än sist dessutom. Det var skönare för lungorna när det inte var lika kallt ute som innan men jösses vad dom fick jobba hårt. Jag var helt slut när jag kom hem och svetten dröp om mig.. 
Underbart! 
Gjorde mig en lunch beståendes av färsk pasta och bacon med basilikatomatsås och ett gammalt hederligt glas citronvatten.. Jädrans gott och välförtjänt om jag får säga det själv. 
Älskar er alla som peppar och stöttar mig! Det behövs ibland och tack så himla mycket! Nu ska jag krypa ner under filten framför tvn en stund så får vi se om det händer något mer spännande idag..


...idag är motivationen bortblåst...

INTE ALLS SUGEN!!

Nej jag ligger hellre hemma och slöar idag.. Tanken på att ta mig ut i kylan (som inte är så mky kyla om man jämför vad jag varit ute i) är inte alls speciellt lockande.. :( 
Jag vet att jag borde ta mig ut dock.. 

Peppa mig! 



...megafrukost...

Kollade på termometern imorse och det ser lovande ut! Det är redan nu bara -4 grader ute så min förhoppning är att om jag väntar ett par timmar så har det hunnit värma på sig ytterligare. Om det nu skulle bli så så innebär det en promenad senare. Just nu har jag precis smällt i mig en stor frukost bestående av 

1 portion havregrynsgröt med stora blåbär och mjölk.
1 knäckebröd med salami
2 ägg
1 glas berocca
1 kopp kaffe 

Så nu ska maten så smälta lite så kanske jag tar mig ut senare.. Det är molnigt och disigt ute så man är ju inte superpepp direkt.. :)




...4.5km...

Älskar när jag får mina ryck.. Jag tvivlade på om jag skulle orka ta mig ut idag. Öppnade ytterdörren ett antal gånger och tyckte det var alldeles för kallt med -5 grader. Men så fick jag ett sånt där "fan va skönt det skulle vara att komma ut-ryck" och drog på mig kläderna och begav mig ut. 
Jag har tidigare kört med 2 långärmade träningströjor och en tunnade vindjacka innan men tyckt att det blivit alldeles för varmt när man väl kommit igång och fått upp pulsen. Så idag körde jag med ett linne under, en långärmad tröja och jackan. Detta måste jag faktiskt erkänna blev lite för kallt för armarna.. Dom frös mellan varven så nästa gång blir det 2 långärmade tröjor! 
Dock så är ju min kondition rent åt helvete och att det är så pass kallt ute gör ju inte saken bättre när man försöker kippa efter luft.. Men det blev en powerwalk med vissa jogginslag här och där. Riktigt längtar efter våren nu så man slipper känna det där tvivlet på om man ska ta sig ut eller inte för att det är för kallt..
Ja jag blev lillsvettig idag när jag kom in i värmen :D

...avtrubbad...

Lite så kan man säga att jag känner mig idag.. Jag ställde mig på vågen och där visade siffran som jag exakt hade väntat mig.. Jag har slarvat fruktansvärt denna vecka och stoppar i mig både det ena och andra. Träningen har det dessutom varit sådär men så jag får helt enkelt skylla mig själv.
Jag borde veta bättre! Jag har hållt på med det här så länge nu så jag kan det här. Jag vet att man inte får dom resultat även om man bara fuskar "lite". Så nu är det stenkoll på kaloriintaget hädanefter. Nästa måndag ska vågen visa på en betydligt större siffra än 0,3! 
Ska ta mig ut på en promenad/jogg idag tror jag. Man har blivit bra avtrubbad när man kollar på termometern och tänker "-8 grader är ju ingenting! Det är ju faktiskt ganska varmt ute..." 
Men enligt vädernyheterna ska det börja värma på sig lite nu i veckan. Den värsta kylan kommer försvinna så vi får väl hålla tummarna att det blir så.. :) 
Nu är det frukostdags.. 2 ägg, 2 solrosbröd med skinka och tomat, ett glas berocca boost och en kopp kaffe.. yay!

...hemkommen...

Det blir inte så mkt blogga när jag jobbar har jag märkt.. Men det är väl inte så konstigt.. Man kommer hem 6 på morgonen, sover till 14 och sedan ska det ätas lite frukost innan det är dags att åka igen..
Nu har jag iallafall jobbat mina två nätter och precis kommit hem. Lyckades med konsten att få en nål inkörd under huden på vänster trampdyna under foten så får väl se hur öm man är imorgon. Är jag inte för öm tänkte jag försöka ta mig ut om det inte är för kallt. 
När jag parkerade bilen nu imorse stod termometern på hela -20!! Det är galet kallt! 

Nu ska jag kolla lite serier och sedan blir det sova för att efter det vara ledig i 3 dagar! Woop!

...sargad själ...

Planen var att röra på mig idag. Men efter den långa natten igår och även kylan idag så njae.. Jag drar tll gymmet imorgon istället tror jag.. Nu är det frukost som gäller..
2 skivor solros rågbröd med skinka och keso, 2 ägg och ett glas berocca... Inatt ska det jobbas och slitas igen.. förhoppningsvis lite piggare än igår :)

...fy bubblan...

Jag är så jävla trött.. Har kämpat mig igenom denna natten. Valde till och med att deala sista timmarna för att slippa stå och glo i black jacken.. Nu har jag varit vaken 22h och ligger i sängen. Dags att inta en hejdundrandes sömnfest! Ses på andra sidan.. :)

...kollat igenom lite bilder...

Check this out..
Mer before and after-bilder!
Före 28kg viktnedgång. :P


Efter!
Jag vill aldrig gå tillbaka till förebilderna igen. USCH! Nu kör vi! -14kg till ska de bli ;)

...för kallt...

Det är alldeles för kallt för att kunna ta mig ut på min runda.. Idag är det -11 här hemma och jag kastar in handduken. 
Vaknade 8.30 och ska jobba inatt. Det kommer bli kul! Förhoppningsvis får jag mig en powernap på eftermiddagen innan jag åker till jobbet. Det har bara blivit korta tråkiga uppdateringar här på bloggen men jag har haft fullt upp. Igår åkte jag och mamma in till stan för en fika med mormor, efter det hämtade jag upp Emma och drog med henne till Heron för att möta upp Jenny och gå och se Mission Impossible. Den var sevärd men inte mkt mer än så.. 
Vi meckade lite på bilen också. Bytte vindrutetorkare duktiga som vi är :D 

Känns som att jag inte fått en enda lugn stund dessa dagar jag varit ledig. Ganska skönt om man tänker efter.. 
Blir det lite varmare ute framåt lunch kanske jag tar mig ut på en promenad.. Vi får se.. :)

...ny bil och en härlig morgon...

Underbart! Jag köpte ny bil igår! Bilder kommer senare idag.. Nu går jag på rosa moln och älskar livet..
Idag blir det vila för kroppen. Kör ett pass imorgon istället. Ska in till stan och köra nya pärlan samt gå på bio med Emma och förhoppningsvis Jenny.. :) 

Laters!

...3 km till...

Jag fick åter igen ett ryck idag.. Tog mig ut i dessa -7 grader och gjorde en runda på 2,9km. Lyckades springa lite längre idag men man känner snabbt att det är så kallt ute. Blir svårt att andas lugnt och ännu svårare att ta djupa andetag.

Hoppas att våren kommer snart. Undrar vad som hände med Jennys träning igår? Fick aldrig något bildbevis som hon lovade.. ?!?
Nu ska jag åka till Skäris med syster för lite shopping och lunch. :)

...frukost...

2 ägg, 2 mackor med makrill, en halv grapefrukt, en kopp kaffe och ett glas berocca boost..
Kanske blir en promenad/jogg idag också.. får se vad vädret har att bjuda på.

...godmorgon världen...

Då var man vaken igen.. Underbart om jag får säga det själv.
Vaknade för ca 30 min sedan utvilad och härlig.. Känns som att det kommer bli en bra dag idag! Jag ska fortsätta mitt billetande och även försöka ta mig ut på en liten runda. Det känns i mina ben att jag var ute igår om man säger så. Jag har inte jätteont men benhinnorna gnäller lite..
Vi får väl se vad som händer..

Först blir det frukost :)