Uppladdning med pizza och rosé!

Jaa då var lördagen nästan avklarad.. Jag har dragit med mig Jenny upp till sthlm för att gå ut en runda bara. Har som sagt börjat kvällens uppladdning med pizza och rosévin.. Nu ska vi bara göra oss iordning sedan ska vi ut i sthlmnatten och härja.. :)
Ska ta det lugnt ikväll så jag inte ligger död imorgon. Har redan förvarnat om att jag inte kommer orka vara ute till 05 inatt.. :)
Ha en underbar valborg! :)

10.5h kvar - sedan 4 veckor i Sumpan!

Hade ont i ryggen hela natten och när jag kom hem somnade jag innan jag ens hann lägga ner huvudet på kudden i stort sett.. :)
Min baby börhar få hemlängtan och nu är det bara knappt 3 dagar kvar innan han är hemma. Weee! :)
Nu ska jag ta hand om disken så jag slipper göra det på söndag. Åker ut till nykvarn imorgonbitti för o fånga lite sol samt grilla och umgås med familjen på valborg så imorgon kommer jag inte hinna göra den.
Jag hatar disk! sedan blir det en runda till systemet innan jag åker in till jobbet :)

Sanslöst lång natt..

Kom ju hem vid 23 igår och ska kanske erkänna att 3 glas rosé utan mat i magen satt där dom skulle.. Var inte full utan mest bara trött o ville sova.. men som nattjobbare kan man inte gå o lägga sig klockan 23 om man ska jobba natten efter varav jag lyckades hålla mig vaken i ytterligare någon timma innan jag bestämde mig för att försöka sova.. Så jag stängde av datorn och gjorde mig klar för sängen. Låg o vred mig i 40 min typ och insåg att jag inte kommer kunna somna.. Så upp igen o slå på datorn för o fördriva lite tid..
Efter ytterligare en stund gör jag ett nytt försök o sova, stänger av datorn o går o lägger mig.. Samma sak nu :/ Efter 40min - 1h orkar jag inte så jag går uppo slår på datorn igen.. laddar hem lite serier o kollar på.. Vid 4.30 lyckades jag äntligen somna och vaknade såklart vid 7 och sedan vid 10.30 igen..
Försökte somna om ytterligare en gång men det var lönlöst så nu sitter jag här. Så vad ska man hitta på innan jobbet idag då? Vi får väl se om det blir så många knop gjorda. Skulle behöva ta hand om disken men som det känns nu är inte den en prioritering idag.. :)
Känner mig ganska sliten o ska försöka lägga mig en stund på eftermiddagen då jag ska jobba till 5 imorgonbitti. :)
Nu blir det iallafall en frukost.. Mums! 

Rosé + Sanna = Sant

Jajamen! Underbar dag det varit idag.. Mötte upp Sanna (som för övrigt var EN TIMMA sen, för andra gången irad;)) på espressohouse för en kaffe i solen vid 15.. Efter att ha suttit på uteserveringen i någon timma  bestämde vi oss (efter att solen försvunnit bakom huset) för o köpa ytterligare en kaffe o gå bort till norra bantorget där det garanterat va sol! Satt på gräsmattan och snackade skit och kom fram till att karlar aldrig gör som man vill att dom ska göra. Det är sällan dom säger/gör det man vill men ändå stannar man med dom för att dom är så förbannat underbara :) Efter att Ellinor mött upp oss och snackat lite om dealer EM-resan till Estoril så går Sanna och jag vidare till Vapiano där ett glas rosévin snabbt blev 3 glas. Det har med andra ord varit en helt underbar dag och tack Sanna för ditt fantastiska sällskap!
Nu blir det till att få lite mat i magen då jag är sjukt hungrig och sedan kanske lite sömn. Om jag har tur får jag även ett godnattsms av min karl som tydligen förtär öl och kollar på fotbollen.. !? WTF?! Sedan när blev träningslägret en semester!? :)
Nåja.. Godnatt folket.. :) Zzzz

Solångest?

Vaknat precis och nu sitter jag här med lite småångest för att jag inte tagit mig ut i solen och tagit tillvara på den...
Vad ska jag göra? Ska jag åka till Nykvarn? Gå ner o lägga mig på stranden? Hitta någon o fika med?
Ja vi får väl se vad som händer helt enkelt.. Bästa vore ju om man kunde bli brun :P haha!
Nu frukost, makrillmackor... mums!

Efter träning..

Jaaaha.. Det blev en sen träning idag. Kom hem nu som först.. Fastnade i en pokerturnering som var helt värdelöst då jag inte alls kände för o spela poker tydligen.. Roade mig med allt annat än pokern och det slutade såklart med tilt och allin på 97s. Kunde stått bra om man bara hade träffat färgdraget eller en till 7a på rivern.. men men :) Det var likabra för på så sätt kom jag ju iallafall iväg till gymmet..
Körde återigen 30 min på löpbandet. Kändes konstigt i bröstet idag.. Som att andningen inte riktigt var som den skulle. Har ju såklart känt att det varit tungt förut men nu var det mer som en ihållande smärta.. Lite som att få mjölksyra i lungorna. Går det btw? Blev iallafall 4.2km, hade hoppats på o komma upp i dendär 5kmern idag men det får helt enkelt bli en annan dag och det är jag totalt okej med. Det får gå i den takt det gör, rätt vad det är så smäller det till o då springer man som aldrig förr o inser att man faktiskt orkar mer än vad hjärnan talar om för en :) Det är dessutom sjukt kul att jag lyckats ta mig igenom dendär platån jag var på när det kommer till vikten. Har stått tvärstill i ungefär en månad och för en vecka sen släppte det och sedan dess har jag gått ner ca 2kilo bara sådär. Känns riktigt kanon!
Sprang in mina nya Asics som jag fick av Lukas dessutom. JÄVLAR vilken skillnad på sko! Det märks att dessa skor är till för att springa snabbt i.. Jösses.. Synd bara som sagt att andningen inte orkade med för benen ville mer än gärna kuta på och kändes kanon! Men nästa gång kanske det klaffar både på andning och att benen orkar med? :) tål o ses!
Nu blir det nog lite pyttipanna med stekt ägg och rödbetor! Mums!
Jag efter träningen idag! Woop!
frukosten imorse bestod av 3 äggmackor, lite tonfisk, juice, smoothie och berocca boost!
Havregrynen var slut och jag glömde förstås att köpa mer idag :(
Mina pippigula Asics DS Trainer 16... KANONSKO!

Underbart!

Ja idag är en såndär helt underbar dag.. Jag är på toppenhumör även fast det har småregnat lite. :)
Bjöd upp dammsugaren på en dans tidigare, om jag ska vara ärlig så tror jag faktiskt att den tyckte att det var skönt att komma ut ur garderoben en stund :D Efter det så ringde Lukas <3 Som jag saknar den karln!! Vi pratade en halvtimma eller nått innan han var tvungen att göra sig klar inför sitt träningspass.. Nu är det bara 6 dagar innan han kommer hem o jag får någon att kramas o mysa med igen :)
Tog en runda till Kista Galleria men tror att jag tappat mitt shoppingberoende som jag hade förut, fanns ingenting som jag ville ha. Ingenting som jag ens ville prova ?! Eller så är det bara modet som inte ritkigt passar mig just nu :)
Nu sitter jag här och har ätit lite nygrillad kyckling med potatissallad och laddar upp inför mitt träningspass.. Ska bli skönt att få ställa sig på löpbandet och köra hårt idag. Har ju inte tränat sedan i lördags så det är dags för en riktig grundkörare.. Helst ska jag inte komma upp ur sängen imorgon eller liknande :D
Återkommer efter gymmet så får vi se hur det gick ;)

11.5h sömn?! :O

Har precis vaknat och insåg att jag sovit i ca 11.5h.. Det verkade behövas iom att jag bara sov ca 5 timmar igår innan jag plågade mig upp för att ta mig ut till Nykvarn o sola..
Idag så börjar vi väl med lite frukost i vanlig ordning. Sen har jag inte riktigt bestämt mig för om jag ska dammsuga, shoppa eller gymma. Men iallafall ska jag nog kunna hinna med allt idag.. Shoppandet kanske faller bort, det beror på hur slösaktig jag känner mig.. Men ska hinna en vända till gymmet o köra ganska hårt idag tänkte jag. Är ju ledig imorgon så då får man passa på idag så man kan gnälla över träningsvärken utan att ngn hör :)
Mina tånaglar fick sig en omgång igår så nu är dom sommarfina.. :)
Det är ju inte alltför roligt att dra upp rullgardinen härhemma när det ser ut såhär utanför, önskar att dom kunde vara klara nu.. suck!

SOL SOL SOL!!

Underbara sol! Nattpasset flöt på rätt okej även om det var grymt segt vissa stunder. Det var en hel del folk och en hel del fylla vill jag nog påstå.. Men när klockan slog 4 ville jag mer än gärna hem o lägga mig o sova en stund.. Alarmet på mobilen gick 10,30. Hade ju bestämt mig för att åka ut till Nykvarn och ta vara på lite soool o då kan man ju inte gärna komma vid 17.. Var väl här ute i Nykvarn strax innan 12 och har solat sedan dess..
Så himla underbart och precis vad jag behövde! Vet inte riktigt vad jag hade gjort om jag inte hade kunnat åka ut till familjen idag.. Så nu sitter jag här framför datorn efter o ha legat i solen i ca 2 timmar.. :) Och visst har jag fått färg! Underbart! Mer ska det bli.. :)
Ikväll blir det kanske en vända till gymmet beroende på hur jag känner mig.. Mamma bjuder på sin livsfarliga pasta/kycklinglåda och risken finns att man rullar härifrån.. :)
Förhoppningsvis får man även prata lite med sambon ikväll.. Saknar honom så fruktansvärt! :)
Nu är det iallafall dags att hålla mor min sällskap medans hon lagar mat :)
Hörs ikväller och då kommer kanske lite bilder på hur bra solen tagit idag

Godmorgon världen..

Ja det blir inte så mycket bloggande när jag jobbar natt har jag insett.. Kommer ju hem vid 5 på morgonen och då har det blivit sängen direkt så man kan få sig lite sömn.. :) Idag tänkte jag iallafall försöka städa upp här hemma innan jag måste åka. Det ser förjävligt ut och det ligger kläder och spikskor slängda överallt..
2 mornar irad nu har jag varit påväg o kliva på spikskorna som sambon så snällt kastat ut lite här o var när han höll på o packa.
Sen är det en sista natt av jobb som gäller innan det är 3 dagar ledig.. WOOOP WOOP! Så imorgon ska jag åka ut till Nykvarn och fira påsk lite sent.. :D Och även ligga i solen o steka tänkte jag :) Måste ju bli lite brun nu när sommarn är på ingång :)
Så jag har precis vaknat och har hicka!? Utan att ha ätit eller druckit något.. Är det normalt eller!? Mycket underligt måste jag påstå.. Nu blir det iallafall frukost. Ja en positiv sak var ju att vågen idag visade -3.5kg. Woop! Så inatt blir det trapporna på jobbet som belöning.. och jag kaaanske slarvar med lunchen och tar en taco då det är det som serveras på jobbet ikväll. Ätit räksallad 2 dagar irad nu så börjar tröttna lite :)
Nåja... Lite frukost och sen disk/plock/dammsugning.. :)
Ha en helt sjukt bra och solig dag!

Varmt!

Nyvaken efter en lång och helt sjukligt varm natt på jobbet.. Såfort man rörde sig började man svettas.. Antar att det var allt folk som gjorde att det blev så varmt.. Och att det är varmt ute såklart.. Har haft sånna verklighetstrogna drömmar de senaste nätterna, vaknar upp i nästan lite småpanik och det tar några sekunder innan jag inser att det var en dröm.. Mycket läskigt..
Nåja. Det är iallafall den gamla vanliga ordningen som gäller idag.. Frukost och sedan träning innan det är dags för jobb.. woo- not...

Frullee!! 

img_8055 (MMS)

Frullee!! 


F-ing jävla träningsvärk..

AAAAAAAAAAAJ! Mina biceps gör så sjuuuukt ont.. Kan knappt lyfta armarna och jag som ska gå o jobba ikväll, hur ska det gå?!
Styrkan igår har iallafall har tagit. Det som är det lustiga är att det verkar som att när jag tränat en muskel för första gången så får jag träningsvärk. Nästa gång jag gör samma övning så är träningsvärken som bortblåst. Och ja jag gör tillräckligt mycket för att det borde kännas av.. Jag körde ju även mage igår och den var heelt slut när jag gick från gymmet men jag har absolut ingen träningsvärk i den. Mycket lustigt dedär. Det känns ju nästan som att träningen inte tar något när man inte har ngn värk.. Men men..
Nu har jag iallafall precis klivit upp och är lite i valet och kvalet om jag ska åka o träna eller röja upp hemma. Det ser förjävligt ut hemma och jag skulle verkligen behöva röja lite.. Skulle säkert kunna hinna båda men då har jag ingen tid o träna på exambuilder som jag MÅSTE göra då jag har mina prov 1730 idag.. Hmm.. Ja vi börjar väl iallafall dagen med en frukost så får vi se vart det leder..
Hahahaha min oehört stora muskulösa biceps :D

Skönt o rensa huvudet från onda tankar...

Gårdagen var som ni vet inte på topp.. Dagen började på samma sätt då jag vaknade av en massa hemska drömmar. Inte direkt mardrömmar men det var saker som jag är rädd ska hända i verkliga livet denna gång. Och jag hatar att vakna upp och känna att drömmen kändes så verklig att den kunde varit sann. Jag var på god väg o börja gråta innan jag insåg att allting bara var en dröm..
Efter att ha ätit lite gröt insåg jag att jag kan inte bara sitta hemma hela dagen och inte göra ett skit.. Så jag begav mig till gymmet och i bilen påväg dit var jag påväg o vända 2-3 ggr då jag kände att huvudet sa emot.
Men icke, foten och händerna lydde mitt förnuft och rattade mig till gymmet..
In på löpbandet och körde ihjäl mig själv på ett riktigt groteskt intervallpass i 4km.. Svettades så mycket att displayen på maskinen var alldeles nerstänkt och det har aldrig hänt förr.. Efter dessa 4 km körde jag slut på magen, rumpan och armarna med lite stryka. Nu såhär i efterhand känns det helt underbart och jag är sugen på att köra igen.. Iallafall just nu. Dock så behöver kroppen återhämta sig lite och vi får se om jag kanske tar mig en sväng förbi gymmet inatt när alla andra sover.. :)
Nu så ska det fräschas till sig lite och sen beger jag mig mot IKEA för att kanske hitta lite tyg till nya sommargardiner.. Det gäller väl att passa på medans sambon inte är hemma och kan säga till om saker och ting?! :)
Ikväll ska jag även komma ihåg att öva lite mer på exambuilder.. Om proven fortfarande är öppna dvs.. Ska göra alla test imorgon 17.30.
5 nattpass kvar innan det blir instruktörande i Sundbyberg med Heidi.. När jag är tillbaka på jobbet har jag dessutom gått ner på 83% och kommer få en helt jävla fucking kanonsommar! :)
Säg HEJ till Herr Uggla...

and it went down down down...

Ikväll är en såndär jobbig kväll... Första natten hemma sedan sambon åkte och jag känner mig ensam och lite nere, har inte direkt någonting att göra och det finns varken någon bra film eller något bra på tv att kolla på. Jag är förvisso inte direkt intresserad av att göra någonting heller.. Träningen uteblev idag också och min stenfokus som jag hade i slutet av förra veckan känns som bortblåst.
Mötte upp Heidi på söder idag för att inhandla lite tapet på Flügger åt henne.. Det slutade med att vi tog bilen till Kungens Kurva och köpte tapeten där istället.. Efter det körde jag hem henne och hälsade lite på hennes söta mysiga katter innan jag begav mig hem för att få i mig lite mat..
Och nu sitter jag här och bara känner mig lamslagen o nere. Saknar sällskap och kramar. Inte nog med det är det tyst i telefonen så inte ens ett svar på smset kan man få. Det verkar som att det är en riktigt tycka-synd-om-sig-självkväll ikväll. Och det är väl okej? Det händer ju trotsallt inte alltför ofta...
Kanske det bästa vore att åka till gymmet egentligen. Men jag undrar om jag verkligen orkar. Mina tankar snurrar åt alla möjliga håll och jag vet inte om jag skulle kunna fokusera eller om allt bara skulle bli pannkaka. Klockan står i princip stilla - jag är inte trött och inte heller speciellt intresserad av att hitta på något som får tiden o flyta.. Men vi får se om jag kanske orkar ta mig i kragen och springa en stund på löpbandet ändå. Det vore väl trotsallt det bästa..

Inte riktigt som jag tänkt mig..

Vaknade för 30 min sedan och insåg att jag sovit bort min träning nu på morgonen.. Ska ju träffa Heidi vid 15.30 så nu hinner jag inte träna innan det vilket komplicerar allting. Nu måste jag ju ta bilen in till stan för att kunna åka o träna efter att vi fikat och umgåtts lite.. Men vad gör det då? Jag är ju ledig idag och kan göra precis som jag känner för!
Det verkar som att solen strejkar lite idag. Men det är också okej, sålänge den inte försvinner på heltid.
Nu är det grötfrukost och lite makrillsmackor som gäller! Mums!

Långa nätter...

Usch ja! Dessa 3 nätter kan ha varit dom längsta av mina 3.5 år på casinot. Det har inte hänt speciellt mycket och det har varit lite folk. Men nu är dom över och jag har 5 nätter kvar innan jag går på som hjälpinstruktör i Sundbyberg i 4 veckor. Det innebär alltså dagpass 9.30-17.00ish. SWEET! Det innebär även att jag kommer få in en duktig rutin på träningen då jag tränar i Sundbyberg.. :) Så det ser jag fram riktigt mycket emot!
Idag var jag och lämnade in bilen på verkstaden igen som sagt så dom får åtgärda problemen som vi inte var nöjda med. Fick en liten skrutthyrbil som inte gör många knop om man ska jämföra med våran. Men bättre än inget kanske.. :)
Nu börjar det bli dags för mig att sova. Meningen var att jag skulle ha tränat idag men när jag vaknade imorse efter ca 6h sömn så kände jag mig mer död än levande och har varit lite av en vandrande zombie hela dagen, så träningen imorgon får bli extra hård helt enkelt. Det blir en runda på löpbandet i vanlig ordning och även styrka för mage/rygg och kanske ben.. Efter träningen ska jag möta underbara Heidi för lite socialisation.. :)
Nu är det som sagt sovdags för min del.. Uppdatering om morgondagens träning kommer.. ;)

Gräsänka!

Wow det har varit tyst här i 2 dagar.. För min del har det varit fullt upp och jag har helt enkelt inte haft tid o blogga.. I lördsags var vi ut till Nykvarn för att byta däck på bilen och ge den en tvätt innan Lukas skulle åka.. Vi åker med ut till Hölö för att fira av en släkting som fyllde år. Det är ju självklart grillning och alkohol och det var fantastiskt trevligt att sitta o prata med människor som jag inte träffat på länge.. Det blev myycket prat om min träning och hur jag kommit fram till motivationen som jag har nu... Dte märktes även att av jag inte druckit större mängder alkohol på ca 4 månader för jag blev kanonfull alldeles för snabbt.. :)
Gårdagen bjöd med sig på ett avsked till sambon som åkte till Rhodos på träningsläger i 2 veckor.. Jag har aldrig varit bra på avsked och det var lite småjobbigt måste jag erkänna. Men han kommer ju också tillbaka och nu har jag 2 veckor till att endast fokusera på min egen träning så det känns bra..
Nu är det lite frukost som gäller innan jag ska försöka släpa mig iväg till gymmet och därefter jobbet.. :)
Underbart varmt väder i Lördags.. :)

I've observed the master...

Jajamen! Idag var jag på gymmet och körde återigen en runda på löpbandet.. Huvudet var inte alls med idag men kroppen kändes ändå okej.. Det är konstigt detdär med hur stor påverkan det mentala har för kroppen.. Efter att jag tagit mig 4.2km på 30 min fick de va nog.. Mitt mål är att göra 5km på 35 min.. Det bör jag ha klarat inom någon/några veckor iallafall.. Efter dessa 30 min var min tanke att köra lite styrka. Men eftersom huvudet sa "NEEJ" och benhinnorna ömmade så packade jag ihop och åkte in till stan för en glass med sambon istället.. :)
Det har verkligen inte varit min dag idag. Började med att jag åkte hemifrån utan mina träningsbyxor. Inser detta på motorvägen och svänger av första bästa avfart. Sätter på GPSen för att åka snabbaste vägen hem, istället så leder bilen mig in i ett bostadsområde med återvändsgränd och grejer. Jag lackar, stänger av stereon och åker på känsla istället.. Tillslut hittar jag hem och kilar upp för o hämta byxorna. När jag väl kommer till gymmet finns det inga parkeringar till bilen förutom en lääääängst bort. Parkerar och knallar till automaten som är trasig och hänvisar till en annan automat. Får knalla typ en mil känns det som. Väl inne på gymmet byter jag om och kastar in väskan i skåpet. Det visar sig att ena fickan inte är stängd och ut åker min parfymflaska rakt ner i stengolvet och går i 1000 bitar.. ! Suck! Som sagt så sa huvudet nej i gymmet och jag kör mina 30 min. När sambon o jag sen ska handla mat så fungerar INGET av mina kort när jag ska betala. Som tur är är ju han med så han fick betala denna gång :)
När vi kommer ut till bilen loggar jag in på internetbanken och ser att även fast det stod på kortterminalen att "köpet ej godkänt, kontakta kortleverantör" så har pengar dragits ändå. In igen och prata med kundtjänst som säger att jag måste komma tillbaka imorgon då dom som har hand om korttransaktioner gått hem för dagen.
Så kanske man skulle göra bäst i att gå o lägga sig och sova in en ny dag?! :)
Oavsett så var jag med sambon idag när han tränade. Satt mest och iaktog, flinade och mådde bra över att jag inte behövde slita lika mycket som han. Så här kommer lite bilder över hur ett träningspass för en elitfriidrottare kan se ut ;)
Ja så glömde jag såklart.. Är man elitfriidrottare får man tydligen skor i MÄNGDER. Dessa 3 par plockade han ut alldeles gratis idag.. Dom gula (ett par Asics) har dock jag claimat och han får nöja sig med de andra 2 Nikeskorna.

Morning sunshine...

Vaknade nyss och kände mig totalt däckad... Fyfan, hatar o vakna upp o inte vara pigg.. Men vi kör en favorit i repris med frukosten så kanske benen vaknar till liv :)
Gröt, makrillsmackor och en berocca boost! Efter lite frukost och Vampire Diaires blir det en vända till gymmet.. :) Kanske kanske KANSKE unnar jag mig årets första glass efter :)
Nu ä'r det som sagt frukost och seriedags!

Promenad i vårsolen..

Bestämde mig för att ha en vilodag idag..
Psyket var tvunget att få återhämta sig från prestationen igår :D
Men bestämde mig iallafall för att ta en promenad i den underbara vårsolen som  bestämt sig för
att titta fram.. Gick min vanliga rutt förbi stranden som är ca 3.5km lång..
Idag tog det 30 min o gå så ni kan ju förstå att det inte gick snabbt.. Jag tycker det är kul att folket börjar titta fram ur sina hålor. Idag var det massvis med folk ute.. Speciellt mammor med deras barnvagnar på promenad.. Det värsta var dock att jag gick förbi en mamma o hennes väninna som båda gick med barnvagnar, en av dom var dock så stor att hon vankade i sidled när hon gick.
Då är min första tanke - bra att hon är ute och tar en promenad. Hon kanske har bestämt sig för att försöka gå ner i vikt.. Så går jag förbi dom och ser att hon äter världens största macka som det droppar dressing om.. Men varför?! Jag förstår inte riktigt vilken tankegång man har som nybliven mamma där. För det första är jag chockerad över att hon ens kunnat föda barn, så stora människor brukar ha svårt att bli gravida o kunna behålla barnet. Men om man väl då har fått en unge och är så himla stor, borde man inte vilja gå ner i vikt o bli hälsosam så man kan leva länge med barnet och ge det ett hälsosamt liv?
Så om man nu har bestämt sig för att gå ut o gå en promenad, varför ska man då smälla i sig en macka som skulle räcka till 2 personer SAMTIDIGT som man pushar en barnvagn och socialiserar med sin väninna? Ja jag blir allt förundrad över hur människor fungerar..
Nu är det iallafall en dusch som gäller och sedan så blir det en tripp till jobbet för att jobba i 10.5h. Underbart!
Lite vårbilder kan jag väl allt bjuda på :)
Någon som är badsugen? :)

4km och på topp!  Helt underbart vad bra d...

img_7661 (MMS)

4km och på topp!  Helt underbart vad bra de gick på gymmet idag.. Benen bara sprang sprang sprang... Får nog börja ladda upp med grötfrukostar innan gymmet oftare :) nu är det en kaffe innan jobbet börjar :)  Uppdatering kommer imorgon! :))


Godmorgon!

Att vakna upp med världens huvudvärk kan vara bland det värsta jag vet.. Vet inte om det beror på att jag sovit för länge. Vaknade vid 10 första gången.. Men eftersom jag ska jobba natt idag och imorgon bestämde jag mig för att fortsätta sova och när jag vaknade nu så hade jag huvudvärk.. Mina planer idag var att dra till gymmet innan jobbet.. Lyckas jag jobba bort huvudvärken bara så ska de nog gå.

Nu är det iaf frukost som gäller..
Havregrynsgröt, makrillmackor, juice och lite Berocca Boost för o pigga upp mig o förhoppningsvis ta bort huvudvärken.. :)

8 km senare...

Well började dagen med o smälla i mig lite gröt o smoothie.. Satt länge o drog mig för o ta mig ut på dendär promenaden som jag hade lovat mig själv o ta.. Vädret kändes dystert och inte alls lika kul som igår. Men efter att ha skrivit inlägget om motivation så var jag ju bara tvungen o pallra mig ut..
Testade en ny runda idag som tog mig 8 km.. Gick de första 6 km men bestämde mig för o springa de 2 sista.. Jobbigt och svettigt men väl värt det! Nu har man väl gjort sig förtjänt av en lasagnelunch?! Sjukt skönt o vara inomhus i värmen igen! :)
Frukosten ser ju inte alltför aptitlig ut :P
Pepp!!
DÖÖÖÖÖD!

Motivation...

Jag har funderat nu ett tag på om jag ska ta o skriva ett inlägg om dethär med motivation.. För mig har det aldrig varit svårt att hitta motivationen till att träna, det som har varit svårt är att kunna behålla den och fortsätta träna efter 2-3 veckor.. Jag har börjat träna i några veckor men sen efter ett tag blir allting tråkigt och det är mycket roligare att hitta på andra saker som gör att man prioriterar bort träningen.. Så varför ska det vara så svårt att lyckas behålla motivationen?
Förra gången som jag började träna hade jag gjort upp ett schema med mitt mål - var jag ville vara om x antal månader. Jag hade även gjort upp delmål på vägen så att jag hade någonting inom den närmaste tiden att se fram emot. Det kunde vara att jag skulle ha gått ner ett antal kilo eller att jag skulle klara av o springa en viss tid i en viss hastighet.. Denhär metoden höll i ungefär en månad för min del. I början var jag riktigt peppad och fokuserad på mitt mål. Men efter några veckor rann allting återigen ut i sanden. Och varför då? Jag vet faktiskt inte. Jag skjöt på träningen varje dag för att jag istället bokade upp saker att göra med vänner, för att jag skulle jobba eller för att det fanns en serie som jag ville titta på. Jag tror det har med att jag satte för mycket press på mig själv. Jag pressade mig själv till att jag MÅSTE klara detta och det ledde till en stress som ledde till att allting bara blev pannkaka.
Denhär gången känns allting annorlunda. Jag har fortfarande ett mål med min träning, det måste alla ha! Man måste ha en drivkraft. Har man ingen drivkraft så har man ingen motivation. Men det som är skillnaden denhär gången är att jag tränar endast för min egen skull. Förra gången så var det folk i min omgivning som ville att jag skulle börja träna, och det fungerade i början. Jag blev ju peppad och kände att dethär klarar jag - i typ en månad. Denna gång gör jag detta för MIG, ingen annan kan komma o påverka det utifrån längre och det är en riktigt skön känsla. Jag har fortfarande mitt mål som sagt, men skillnaden är att jag inte satt upp ett datum när jag ska ha nått det. Det får ta den tid det tar. Det jag tycker är viktigast är att jag kommer iväg till gymmet (alternativt en runda hemma) och gör något.
Förut så undrade jag alltid vad folk tyckte om mig, hur dom såg på mig när man stod i ett omklädningsrum och var tvungen o klä av sig alla kläder. Man står där och gömmer sig bakom en handduk, endast för att man är rädd för vad dom andra ska tycka om hur man ser ut. Och vad är anledningen till att man gör detta? Endast av den enkla anledningen till att man själv inte är nöjd med hur man ser ut. Man vet vad man tycker och tänker om sin egen kropp och tror att människorna runt om en tänker samma sak.
Ser jag en tjej som är överviktig stå och halvt avlida på ett löpband är ju inte min tankegång "fan vad fet hon är, håller verkligen löpbandet för så feta människor?". Jag tänker ju snarare "fan vad duktig hon är som försöker ändra sin livsstil, riktigt bra att faktiskt försöka göra någonting". Sen kan jag ju bara tala för vad jag tänker men jag tror att majoriteten håller med mig när det kommer till detta. Det är SÅ SÅ viktigt att ändra sin röst i huvudet om vad andra människor tycker och tänker om en.
Jag läste någonstans att människan har 2 röster. En som ser hur man vill att framtiden ska se ut. Hur kroppen ska se ut om ett år, hur långt man ska orka springa. Den rösten har dendär viljan att förändra, den har drivkraften och motivationen till att göra en förändring.
Sen har vi den rösten som lever i nuet. Som hela tiden säger "jag börjar imorgon" eller "jag sätter igång på måndag, då har jag hunnit förbereda mig mentalt och då är det ny vecka". Det är den rösten som man måste jobba hårt med. Man måste se till att göra någonting IDAG istället för på måndag (därav namnet på bloggen - today I do) Det kan vara vad som helst. Bara man tar sig ut på en promenad så räcker det gott o väl. Processen att ställa om hjärnan och arbeta bort dendär rösten som hela tiden säger "jag gör det imorgon" är faktiskt lättare än man tror. Det enda man behöver göra är att sluta lyssna på den och dra på sig kläderna för att bege sig ut på en promenad/jogg. Gör man bara detta några gånger som försvinner snart rösten som vill skjuta på det hela tiden och istället för att höra "jag gör det imorgon" så börjar man längta tills man kan få komma ut och röra på sig. Det är en skön känsla att ha den längtan, för när man har den längtan så är motivationen på topp.
Well det blev ett lång inlägg av mycket text.. Nu är det snart dags för mig att bege mig ut och springa en runda. Kanske du bör göra också? :)

Bra träning!

Såg precis vad klockan var.. Jäklar vad dagen har gått fort.. Började med o ta hand om dendär disken som stod o skrek på mig därefter har jag även hunnit med att sortera tvätten, stå 40 min på löpbandet, köra lite stryka för mage o ben, handlat på coop för 600 kr och röjt upp resten hemma.. EGENTLIGEN skulle det behövas en dammsugning men eftersom jag inte vet hur man får i dom nya dammsugarpåsarna i dammsugaren (ja jag lovar att jag inte vet) så går det inte.. Sambon får fixa de när han kommer hem helt enkelt..

Träningen gick superbra! Dendär vilan i helgen var verkligen nödvändig.. Det är så kul när man ser resultat.. Idag orkade jag iallafall springa 2km utan o stanna för o halvdö över bandet :D Blev lite ångerfull att jag hade bestämt mig för o åka till gymmet när jag klev utanför dörren.. Det var ju sånt jäkla kanonväder! Blev sugen på o ta en runda hemma iställen men eftersom jag hade bestämt mig för o mäta resultaten idag på löpbandet så blev det inte så..
Så nu sitter jag hemma och väntar på att sambon ska träna klart.. Han åker förövrigt iväg på träningsläger med Hässelby på söndag.. Var åker dom då? Jo Rhodos... Det är ju inte alls så att man vill följa med o jobba på brännan i 2 veckor.. Ohhnej! Förhoppningsvis så kör tränarna hårt med dom så han inte får så mycket vila :)
Nu blir de snart lasagne! Jag måste ha nått litet i magen redan nu dock så jag tror att jag ska ta o öpnna en burk makrill i tomatsås! Mums!
Rhodos!

En dag fylld av måsten...

Ja idag är det en sån dag.. En sån dag som man gärna skjuter på och säger "jag gör det imorgon istället". Disken har stått i några dagar nu utan omtanke och det är dags att ta tag i det.. Det är dags att sortera tvätten som jag tvättade i fredags (ja jag är en dålig människa, den har legat så länge utan o få bli vikt). Och det är dags att återigen bege sig till gymmet! Det ser jag förvisso fram emot.. Idag ska jag ta en mätning av hur långt jag orkar springa och sen ska mina ben och mage få sig en ordentlig omgång :)

Men först är det en massa massa måsten som måste göras.. Suck... Så tråååkigt.. Men det är väl bara att sätta fart, det är ju ingen som kommer göra dom åt mig..

Kaffe i solen på balkongen på jobbet! Unde...

img_8085 (MMS)

Kaffe i solen på balkongen på jobbet! Underbart är vad det är!! :) kommer bli en bra dag detta... :)


Vila idag igen...

Jobbat hela dagen och har som sagt kört lite vila idag igen.. Istället för o träna kände jag o sambon för o ha lite kvalitetstid tillsammans och ta oss ut på stan för lite sushi och bio. Denna gången blev det filmen Rio i 3D som var GRYMT bra! Råder alla till att se den.. För mig som verkligen älskar animerad/tecknad film så var detta en av dom bättre.. :) Mycket rolig film med humoristiska inslag och jag hade en happykänsla genom hela filmen!
Imorgon blir det återigen vila och jobb... På måndag kör vi hårt igen! Ser verkligen fram emot måndag...
Nu sovtime.. Godnatt folket... gäsp...

fullt ös hela dagen...

Började med att kliva upp klockan 7 imorse för o köra 5 (!!) maskiner tvätt.. Det var meningen att jag skulle diskat medans maskinerna gick men jag valde istället att ta en tupplur så man kunde vara pigg under dagen :) Det var ju bara sååå mycket skönare!
12.30 infann jag mig på jobbet för lite arbete. Jobbar dagpass hela helgen vilket innebär att jag slutar 19 i vanliga fall. Men idag var det fredag och jag fick kompa hem en timma! Det slutade iallafall med att jag mötte upp Lukas och Mathias på Bauer i Slussen för ett glas cider. Vi blev såklart hungriga och hamnade på en restaurang som serverade världens största portion skaldjurspasta.. Förstår inte hur NÅGON kan orka med att äta upp all den maten?
Nåväl, efter maten tog vi en taxi till Nordic Light där pojkarna fick varsin drink (jag drack vatten) och efter den kände vi alla att det var dags o bege sig hemåt.
Då tågen strular något förbannat här i Sthlm så blev det en omväg för oss hem när vi först var tvugna att åka tunnelbana till Sundbyberg för att sedan ta pendeltåget vidare hem...
När det kom till träningen idag så kände jag att kroppen är helt slut så jag har valt att ta en vila denna helg.. Det är viktigt att känna efter hur man mår i kroppen för det finns inget tråkigare än att träna när man är totalt omotiverad och trött.. Så nu kan jag köra desto hårdare på måndag istället.. kanske tom på söndag med lite tur :)
Så nu sitter jag härhemma och spelar en pokerturnering och det börjar bli dags att koncentrera sig lite mer. 4k extra skulle sitta fint!
lite bilder från ikväll :)

Hemma efter en blåsig promenad..

JÖSSES!!! Det stormar ute! När jag väl fick på mig träningskläderna och klev utanför dörren så trodde jag aldrig någonsin att det skulle storma ute.. Det började med att solen stod högt och sken men efter ca 20 min hade den gått och gömt sig bakom några moln och ville inte titta fram.
Denna blåst innebar även att jag hade motvind/sidvind.. Större delen av rutten går längsmed mälaren vilket innebar konstant vind.. Men jag var ute 40 min och tog mig 4.5km och då promenerade jag endast. Jag ska lite senare bege mig till gymmet för en stund på löpbandet där jag ska köra intervallpass tänkte jag och även endel styrka på ben/mage/rumpa..
Iallafall var det skönt att komma ut en stund och vakna till lite.. Blåsten var iallafall någorlunda varm så jag slapp börja frysa, i vanliga fall älskar jag när det blåser men detta var lite för mkt även för min smak. Man fick nästan lite höstkänslor och det är ju det sista man vill ha nu när våren väl börjar närma sig :)
Pepp innan promenad...
Som sagt så blåste det fruktansvärt!
Svettigt med vattenflaskan i högsta hugg :D

Tillbaka till verkligheten..

Gårdagen bjöd verkligen på full fart och ett sjukt roligt äventyr.. Jag klev upp redan 3.20 för att göra mig iordning och bege mig mot Nykvarn för o plocka upp Emma och Jenny. Efter att vi hade kört i några timmar bestämde vi oss för att äta lite frukost.. Dessvärre var solen så långt borta den kunde befinna sig och istället fick vi leta reda på en rastplats med tak för regnet öste ner. Det var kallt och blött men ändå den godaste och trevligaste frukosten jag ätit hittills iår! :)
I bilen bjöds det på en massa sång, skratt och nostalgilåtar i form av Emmas gigantiska CDfodral från den gamla goda tiden (2003-2005ish). Väl nere gick vi en runda inne på Gekås och jag o Jenny var klara efter 2.5h. Emma och Angelica hade då redan hunnit betala för sitt och gå en runda i de andra butikerna runtom..
Nåväl, asiatisk lunchbuffé och sedan var det bara att sätta sig i bilen för att återigen bege sig hemåt så man inte skulle komma hem alltför sent.
20.20 lämnade jag av Emma och Jenny i nykvarn för att bege mig upp mot Sthlm och hem till sängen..
Vill tacka för en grymt kul resa och detta är något som vi absolut måste göra om igen!
Eftersom gårdagen endast bjöd enorm träningsvärk i dom sidgående magmusklerna, baksida lår(fortfarande) och framsida lår så blir passet idag desto hårdare.. Tyvärr verkar det blåsa en hel del men det är väl bara att bita ihop!
Nu ska jag snart bege mig ut på en jogg här hemma för att sedan efter de ta mig till gymmet för lite stryka.. :)

Halva dagen har passerat!

Ja! Nu är det bara den andra halvan kvar och jag är redan toktrött. Gymmet gick riktigt superdåligt.. Fick en ordentlig huvudvärk såfort jag ställde mig på crosstrainern och jag kände mig bara seg och disträ. Men jag värmde upp litegrann iallafall och bestämde mig för att istället köra lite stryka som gick desto bättre.. :)
Nu funderar jag på om jag ska ta mig ut på en runda härhemma och få mig lite mer frisk luft!
Jag har precis kommit innanför dörren efter att först ha varit iväg till verkstaden och gnällt på att vi fått tillbaka en trasig bi och sedan torkat ur bilen från all skit som dom jäklarna släpade in medans den var inne på lagning. Hela bilen är torkad med blöt trasa och vattnet i hinken var inte speciellt fräscht kan jag säga.. Vintermattorna är utbytta till sommarmattor (tyg istället för gummi) och Kjell står på sin plats och vaktar bilen!
Dessvärre fuskade jag lite då jag inte hade tillgång till dammsugare men en större vårstädning får bli nästa gång jag åker ner till Nykvarn för att umgås med familjen :) Nu är den iallafall redo för vår roadtrip imorgon! Woop!
Så nu är det bara joggen, handlingen och bokning av tvättid kvar.. :) Pust!
Såhär fin blev bilen (och Kjell vaktar den med sin lykta som vanligt) ;D

Dubbelpass på gymmet idag...

Goodmorgon!
En annan har ju varit vaken sedan 6.30 och hunnit med en frukost, ett avsnitt av Being Human och ett Greys Anatomy. Nu blir det till att sätta fart och ta vara på dagen!
Tänkte köra ett dubbelpass på gymmet idag som sagt. Ett nu på morgonen och ett senare i eftermiddag/kväll. Har enligt mina planer en fullspäckad dag där gymmet ska hinnas med, ska möta upp sambon på hans lunch o åka med bilen till verkstaden så dom får kolla på alla saker som vi inte var nöjda med när vi fick tillbaka bilen, ska även hinna torka ur bilen då den är så förbannat skitig, ska åka till coop o köpa frukost åt oss brudar tills imorgon. Om de går tänkte jag försöka tvätta för att sedan återigen bege mig till gymmet.
Efter en dag av alla dessa aktiviteter kan man ju tycka att jag borde vara trött o slockna relativt enkelt vid 21.. Med tanke på att jag ska upp 03.30 imorgonbitti o köra 50 mil så kommer jag behöva sova!
Längtar tills imorgon då jag och tjejerna ska (som på gamla goda tider) bege oss ner mot Gekås Ullared o shoppa loss. Ser faktiskt mest fram emot roadtripen och att få lite nostalgikänslor! ;)
Så med lite Oskar Linnros, Movits! och Daniel Adams-Ray tar vi och kickar igång denhär dagen!

Woop Woop!

Då har man varit ute på en promenadjogg i 40 min... bestämde mig för i sista sekund för att ta mig ut på en sväng och det kändes skönt faktiskt. Det finns några riktigt grymma backar på den vägen som jag brukar ta runt oss och beslöt mig för att göra dom ännu värre
genom o springa upp för dom 2-3 ggr per backe... :)
Det blev dock mest promenad och med tanke på att jag sprang upp o ner för backar hela tiden så tog jag mig (enligt Iphonen och Runkeeper) 3.8km. Gjorde även 3 trappor upp o ner 3 ggr. :)
Imorgon blir det tillbaka till gymmet och fokusera på armar/rygg/mage.
Det var en stund sen de fick sig en omgång.. :)
Nu blir det till o bege sig till jobbet för sista dagen av dessa förbaskat tråkiga S-pass (14.45-22.00). Man hinner inte göra mycket varken innan eller efter jobbet och väl på jobbet så går timmarna riktigt sakta. Men det är bara bita ihop nu sista dagen och hoppas på lite komp
så man kan få komma hem lite tidigare :)
Imorgon blir det till att kliva upp samtidigt som sambon kl 6.30 och hålla sig vaken hela dagen. Måste typ gå o lägga mig 21 om jag ska orka upp 3.30 onsdagmorgon/natt. Ska vara utanför Södertälje och hämta upp Emma vid 5-tiden innan de bär av mot Ullareeeed! :D
Nu blir det återigen tillbaka till verkligheten och jobbet väntar.. ciao!
Mardrömsbacke1 x3
mardrömsbacke2 x3 (äääända upp till det gula huset. pust!)

Ruggig träningsvärk i baksidan av låren......

img_3413 (MMS)

Ruggig träningsvärk i baksidan av låren... Stabilitetsövningarna igår gjorde susen, baksidan av låren har gjort ont hela dagen idag, vilket gillas MYCKET!! Slutade jobbet vid 22 och funderade på om jag skulle orka åka o träna när jag kom hem. Med tanke på att jag inte skulle vara hemma förrän 23 så kändes det lite väl sent.. Istället hade sambon gjort en kanongod korvgryta som intogs tillsammans med broccoli istället för ris... Har insett att broccoli kan man ha som substitut till det mesta -ris, pasta, potatis mm. Helt underbart! Innehåller bra mycket mindre kalorier, man har något att tugga på och det mättar oerhört bra..  Imorgon blir det antingen en löprunda hemma (beroende på hur vädret vill te sig) annars så drar jag till gymmet innan jobbet och kör där istället... Om det blir en runda hemma kommer jag koncentrera mig på lite backträning så benen får jobba ordentligt.. :) har kommit in i det stadiet där jag tycker det är riktigt roligt att träna och ser fram emot passen... Helst vill jag träna varje dag men det är ju inte alltid kroppen orkar eller som man har tid.. :) men nu ska jag köra både måndag och tisdag innan det blir vila på onsdag då jag och brudarna åker på roadtrip till Ullared för lite sjukt kul shopping.. :D  Nu ligger jag här i soffan och slökollar lite på the Green hornet samtidigt som jag passar på o blogga...  Imorgon kommer en uppdatering om hur de gick med träningen! :)


Färdig påväg mot jobbet efter 2h träning....

img_1632 (MMS)

Färdig påväg mot jobbet efter 2h träning... Körde med mina nya asics gt-2150 idag för o känna hur dom känns. Tanken är ju att jag ska ha dom utomhus men kommer inte att ha tid o köra utomhus förrän på tisdag så jag fuskade lite idag. Måste säga att jag är mycket nöjd med mitt val av skor.. Dom är grymt sköna på foten, lätta och blir inte alls lika varma som mina andra Nike dual air... Har ett bra dämpande i steget så de inte blir som att man står på en studsmatta.. Tog mig idag 5km på löpbandet innan jag kände att det tog stopp... Efter det så blev det lite benstyrka och stabiliseringsövningar innan det började snurra och jag såg gula fläckar överallt :)  Då insåg jag att jag faktiskt inte ätit någonting innan träningen och bestämde mig för o ge upp och göra mig iordning för jobbet istället... Nu sitter jag på tåget och har lyckats få i mig en yoggi och ska snart kliva av på centralen o köpa mig en smörgås :)  Have a great day!!


epic fail.

Jag hade tänkt o träna imorse innan jag skulle åka o hämta upp sambon för o plocka ut bilen från verkstaden. Ställde larmet på 8.30 för o ha gott om tid till att hinna göra allting. Vad händer? Jo jag försover mig big time! 11.45 ringer sambon o frågar om jag är påväg... ?! Vadå påväg? Vad är klockan? Så detta resulterar i att träningen blir uppskjuten till antingen ikväll eller imorgonbitti, och jag får åka o hämta ut bilen själv då jag inte hinner in till stan innan hans lunch. Ibland blir man så trött på sig själv!
Nåja, nu är det bara att sätta fart så man inte kommer försent till jobbet också! Pust!