...lite halvbittert...

Idag är det lite halvbittert. Är trött på att folk inte kan uppföra sig normalt. Eller att folk inte riktigt kan hålla koll på vad man vill och inte vill. Har ledsnat på att vad spel heter. Att vara rak och ärlig kan ju vara bland det bästa som finns. Jag har aldrig varit rädd för att våga fråga. Förutom denna gången, då det jag absolut inte vill är att få ett nej. Tjuren vid hornen eller vad det heter...

...K A O S...

Det har ju varit tyst här ett tag. Men som ni alla har förstått så beror ju det faktiskt på att jag har jobbat som en tok tors-lör. I går visade jag bilen för en kille som kanske är intresserad och vi får väl se om han hör av sig igen.
Igår var det även utgång. En utgång som lite halvt kaotisk för min del. Tänker inte gå in detaljerat på varför men låt oss säga att det kom dit personer som jag inte riktigt hade förväntat mig. Som innebar endel duckande och kvällen slutade rätt konstigt med att jag står och försöker få en megafull Jenny att förstå att hon har min garderobsnyckel och att jag vill ha min jacka (under tiden står jag alltså utanför båten med Jennys jacka som är alldeles för liten på mig).
Söta Max kom också vilket var helt oväntat - vet inte riktigt om jag hade vågat dyka upp om jag visste att han var ute med sina jobbarkollegor och inte kände någon. Väldigt kul att han kom. Och givande för min del ;)
Men kul hade vi. Det kom många fler från casinot än vad vi väntat oss. Jag stod väl mest och hånglade hela natten men ibland kan man väl få göra sånt också. ;)
Alexander var nykter och körde (Tack så mkt) vilket var riktigt skönt för min del då det innebar att jag kom hem utan problem. Dock ser det ut som att han var den som var fullast av oss på alla kort.
Korten blev kaos. Heelvete alltså..
Tror det får räcka sådär.. Resten av bilderna undrar man bara vafan alla håller på med.. :D

...godmorgon världen...

Vaknade tidigt idag. Ja detta klassas som tidigt då jag alla andra dagar har vaknat runt 15..
Nu ligger jag här i sängen och ska försöka ta mig upp så att jag kan känna mig som människa igen. Drömde att jag var förföljd och vaknade upp sådär lagom stressad. Inte så kul.
Lite frukost kanske vore på sin plats. Och sen ska det jobbas inatt.. :)
Körde ju Emma till Arlanda inatt. Hoppas att hon får en bra weekend på Malta, hon tycker inte riktigt om att flyga så jag tror att hon var redo att åka med mig hem ett par gånger när vi började närma oss. :)
Nu frukost!

...50 min powerwalk...

Fick med mig morsan ut idag.. Riktigt urrigt när vi kom ut och det var nästan så att vi vände i dörren.. Men efter en kilometer så började man bli lite varmt i kläderna och det började bli riktigt behagligt..
Tog oss runt 5,3 km idag i lite slöare tempo än vad jag hade igår.. Men vad gör det då, huvudsaken är ju att man rör på sig överhuvudtaget. :)
Imorgon blir det vila då de ska jobbas o ha sig. Sen på fredag ska jag försöka hinna med gymmet innan jobbet tänkte jag.. :)
Nu blir det iaf en dusch!

...lyckades tillslut...

Lyckades tillslut somna.. Vid 9.30 ungefär. Sådär lagom tid att somna, tycker ni inte det?? ;D 
Idag har det bara varit slappt. En frukost som bestod av surdegsbröd med ost och tomat, avokado med keso och ett glas apelsinjuice. :)
Ska väl ta mig ut på en runda sen också.. Och inatt ska jag köra Emma till Arlanda för hon ska till Malta med sitt jobb. Lyckliga jävel!

...hunger, sömnig men ändå inte okej...

Jag är både hungrig och trött. Samtidigt har jag verkligen ingen lust att sova. Och jag vet att jag måste äta något för att kunna sova. Åhh allt är bara fel idag.
Och mitt ansikte bränner. Antagligen av solariet tidigare idag.. SUCK!

...wooow...

Ja ni. Min tripp på halvmilen kändes bra men ändå var jag inte riktigt nöjd. Hur kan jag inte hållt i hur duktig jag var i våras. Nu måste man ju verkligen börja om på nytt. Min kondition var förjävlig rent ut sagt. Helt hopplöst! Tog mig nästan 40 min att ta mig 5km. WTF?!?!?! Nej nu blir det till att köra denna rundan tills snön kommer och se till att förbättra tiden märkvärt. Detta är inte okej.
Ändå är det skönt att vara igång, det var riktigt skönt att få komma ut och röra på mig.. Känna hur både puls och ben arbetar. Kanon!
Även mamma har sagt att hon följer med ut och rör på sig tillsammans med mig nu så nu kör vi tillsammans! Imorgon ska vi ut när hon kommer hem från jobbet.
Var även in och solade med Emma innan jag tog mig ut på min promenad.. Så ja, jag var lite varm när jag kom hem.
Tog mig även 2 ägg och 2 makrillsmackor när jag kom hem. Soppan jag åt tidigare försvann lika snabbt som den kom kändes det som.
Nu ligger jag i sängen och har precis kollat Terra Nova. Kanske dags för en film eller nått? :)
Bilder för lite mer pepp!
Frulle..

Nu kör vi!
Seriöst, ska de kännas såhär efter 5km?!? Brutal ärlighet är bäst, detta är dagsformen.
Eftersom jag ändå är inne på ärlighet kan jag ju säga att jag i början av denna blogg vägde 98kg (för er som inte har så bra koll på mig ska det tilläggas att jag är 187cm lång också). I början av 2009 (när jag kände att enough is enough och jag måste göra någonting åt mitt liv och framförallt min vikt) vägde jag hela 118kg. Inte så jävla kul kan ju tänkas. Jobbade mig ner till 89 och har nu gått upp ca 4kg sedan dess. Och att riskera att gå upp allting igen vill vi ju inte. Därav är det dags att sätta igång igen. Denna gången börjar vi med att lägga målvikten på 85 och sen får vi se vad som händer. ;)
Jag har märkt att ju ärligare man är desto mindre kan man fuska. Så nu kör vi. Fair game för alla  och framförallt mig själv!

...jag lovade er mer träning...

och mer träning blev det. Precis hemkommen från halvmilen. Mer bloggande kommer efter dusch och återställning av vätskebalans.

...oh yes!...

Jag hittade mitt gymkort! Nu jävlar kör vi. Gymmet ikväll!

...yesterday...

Ja som ni kanske förstått så var ju jag och Emma på bio igår. Denna gången blev det Drive. Vi hade höga förväntningar som gick i kras ganska snabbt. Den är ju inte alls vad den utger sig för att vara på trailer. Jag säger som Emma - Den hade färre lines än en porrfilm och det händer mer action på toaletten än i denna film. Inte sån jävla höjdare med andra ord. Men oavsett så hade jag en trevlig kväll och huvudrollsinnehavaren var iaf sjukt snygg!
Vi fyndade även skor! Och när jag säger fyndade så fuskade vi och var halvt olagliga men vafan... Stället hade halva priset på reapriset. Så vi råkade byta prislapp så vi betalade 100 kr för ett par skor som ursprungligen kostade 500 kr. Var. Så ja, stäm mig för att jag har fuskat lite.
Det var iaf ett par kängor som var fodrade som jag förhoppningsvis kan ha i vinter utaan att avlida om mina fötter.. :)

...chocktillstånd...

Vad är det som händer med mig? Igår ringde Emma vid 17 och väckte mig. Jag var smått förvånad över att jag sovit så länge och kände väl att det inte riktigt var okej. Sen var vi iväg på bio och var hemma runt 23 igår. Vad gör jag? Jo jag somnar 00!!! Och vaknar NU!! 12h senare... WTF?!?!? Det är något fel på mig.

...här vare dött...

Ja det är lika dött på läsare som det är på bloggen. Undrar varför! ;)
Dåligt med uppdateringar denna helg då det ENDA jag gjort är att sova, äta jobba. Bokstavligen! Gått upp 15, sminkat o gjort mig klar för att sedan åka in till stan o börja jobba 1730. Jobbat över till 05.30 för att vara hemma vid 6.15 för att tvärdö i sängen. Not så jävla kul!
Men nu är jag ledig i 3 dagar. Kanske en bio med min underbara Emma. Kanske en solning för att bli lite fräsch. Kanske en promenad för att komma igång träningen. Make it happen!

...the return of the träningsblogg!!...

Nu sitter jag åter här igen klockan 7 på morgonen utan att ha fått någon sömn. Jag har fuckat upp min dygnsrytm läskigt mycket! Har gjort några tappra försök att somna under natten men det har varit lönlöst. Lyckades somna mellan 00-01.30 men sedan dess har det varit åt helvete fel.
Har inte lyckats få någon ro i kroppen, ligger och stressar och tänker på saker och ting. Främst har det varit mycket tankar kring träningen som uteblir konstant. Börjar få ångest och känner att jag kan inte gå och såsa ner mig längre. Måste ta mig i kragen och jag börjar äntligen hitta motivationen igen. Läser lite trådar på olika forum och bloggar framförallt som sporrar mig till att komma igång igen. Så igår bestämde jag mig för att ta tag i detta. Då inser jag att mitt gymkort är borta. Letat överallt men har inte hittat det någonstans. Så det var ju bara att maila fitness24seven och be om ett nytt. Så förhoppningsvis om dom är lite snabba har jag det nästa vecka någon gång.
Under tiden får jag försöka träna på tider som de har öppet i receptionen.
Tänkte även försöka flörta in mig hos Heidi och kolla om hon vill träna med mig. Ibland är det skönt att ha någon som pushar på en när man själv inte riktigt orkar ta sig dit. Framförallt känner jag ju hur konditionen har försämrats märkbart sedan i våras. Jösses! jag var ju rena superwoman då om man jämför med nu.. Så det jag ser fram mest emot är faktiskt att få ställa mig på löpbandet och se hur illa saker och ting ligger till. Man ska nog räkna med att man inte orkar springa längre än 5 minuter ;)
Samtidigt ligger jag och tänker på min kost. All skit jag stoppar i mig. Varför kan man inte bara inse hur bra man mår av att äta bra och hålla sig till det? Varför måste man gå och stoppa i sig en massa fett, kolhydrater och socker "bara för att det är gott". Det finns väl förfan nyttig mat som är god också. Det är ren lathet och nonchalans! Hur svårt ska det vara att öppna en burk keso och lite frukt till mellanmål? Hur svårt ska det vara att göra en nyttig måltid framför en onyttig?
Oavsett är jag fylld av skitsnack just nu. Min hjärna säger en sak men min kropp har cravings efter något annat och jag orkar inte med det längre. Orkar inte ha tankarna om att jag borde göra på ett sätt och sedan gör tvärtemot. Det tär för mkt på mig och jag blir stressad och kan inte lugna ner mig. Vilket i sin tur leder till att jag inte kan somna för att jag tänker för mkt. Usch! Och nu sitter jag här som sagt. Och kan inte sova. Min tanke var att faktiskt ta mig iväg till gymmet innan jobbet imorgon. Men frågan är om jag ens hinner få tillräckligt med sömn för att orka göra något sånt. Jag ska ju dessutom jobba hela natten imorgon.
Jag vet att det bara är att bita i det sura äpplet och bara göra. Men samtidigt funderar jag på om det är värt det att vara kanontrött HELA natten på jobbet. En fredag. Vet att det kommer vara endel att göra och det värsta jag vet är att vara trött på jobbet. Många men blir det...
Nej Therese. Det är dags att göra en förändring med start idag. Om jag inte tar mig iväg till gymmet imorgon ska jag åtminstonde ta trapporna från golvet varje rast och se till att jag bara stoppar i mig nyttiga saker från och med idag. Det kan ju anses som sjukt osmart att börja precis innan juletider. Men ska man se det på det sättet så är det ju alltid förhinder året runt. -Börjar efter påsk. -Börjar efter midsommar. -Börjar efter att alla har fyllt år. -Börjar efter semestern. -Börjar efter jul. Ja... Som ni ser - då kommer man aldrig kunna börja.
Så nu kör vi!
The return of the träningsblogg is on!

...mysdag...

Idag blir det nog en mysdag med inte så mkt att göra. Ska jobba hela helgen så det är likabra att vara hemma och ta det lugnt. Tror jag :)

...imorse var mitt liv knappt värt att leva...

Imorse när jag vaknade kände jag mig överkörd av ett tåg.. Som om mitt huvud blivit stampd på av en häst och hjärnan hade slitits ut och hamnat 30 meter bor i från min kropp. Att öppna ögonen och se att klockan visade 15 och att det kändes som att hon var 09 och att jag bara hade fått sova 2h gjorde inte saken bättre. Att inse att man faktiskt måste gå upp för att folket börjar komma hem snart och då anses det -fel- att ligga och sova. Ja.. Det var som sagt smått jobbigt imorse.
Emma hade pratat igår om att gå på bio idag. Vilken då kändes som en superbra idé. INTE lika bra idé när jag vaknade. Att vara medveten om att jag måste kräla mig ur sängen för att bli människa och socialisera med 300 gråtande och skrikande fjortisar på biografen var inte något som jag direkt såg fram emot.
MEN jag kämpade igenom min motgång, tog mig upp och fräschade till mig för att sedan plocka upp min trogne biovän för lite... ja.. bio! Vi åkte in till Heron för att köpa biljetter. Det mesta var såklart slutsålt men vi lyckades få tag i 2 platser ute på kanten. Vilket är helt okej på en premiärfilm och med tanke på att salongen var så stor så var det inte direkt stor skillnad på att sitta på kanten eller i mitten. Värt att nämnas för er som är så pass obildade är att det var Breaking Dawn I vi såg. Ni vet, vampyrchickflick..
Ni som varit på Heron vet även hur klienteliet ser ut där. Det är 98% invandrare, 1% finnar och 1% svenskar. Jag har absolut inga fördomar mot invandrare - även om jag känner mig irriterad som fan när majoriteten inte kan hålla tyst under filmens gång.
Men iaf, en kille hamnade bredvid mig och under filmens gång kom det kommentarer som
- Varför ska han spela allan för....?
- vafan kom igen brorshan, vad håller han på med.. ?
och
- ey! snubben kommer åka på så mkt spö fattar han inte de..
Det är lite smått störande att under filmens gång höra dessa kommentarer + 100 st till. Så nästa gång blir det nog allt en film som inte har en massa störningsmoment.
Såklart blev det även en kyckling med cashewnötter! Det är ju liksom rutin nu. Man bara måste.
Vi tog även en runda i Skäris då vi var på Heron vid 1630 och filmen började 21.15. Både jag och Emma köpte varsin klänning och det blev även en skjorta för min del.
Emma hittade även lite majs på Ica som hon bara var tvungen att köpa. Sjukt kul!
well... som vanligt så blev det bilder!
Man behöver inte gå hungrig ifrån Bamboo South precis...
Kaffe såklart!
Med kärlek i blicken!
Svenelska? Någon som är sugen på lite ädelost i tube?
"Vi ska ut i kriiiiiig :D" sa tomtarna i falsett och ställde upp sig. Ena stackaren hade dock gått döden till mötes lite för tidigt.
Well..............                                                        Tycker man att det blev lite mkt popcorn kan man                                                                                    ju alltid hälla ut halva på golvet...

...like den gamla goda tiden...

Jag och Emma drog en donken mitt i natten som på den gamla goda tiden... bra musik, en burgare och en massa skitsnack. Dessvärre fick jag inte lägga upp den enda bilden jag tog för Emma. Ganska förstårligt då hon är helt osminkad och ska precis till att sluka en hel chicken jr.. ;)
Nu blir det kanske lite film? Eller kanske en serie? Någonting iallafall! :)

...herregud vilken dag...

idag har det varit slitsamt. Hade inte fått någon sömn överhuvudtaget inatt och så skulle man upp 9 för att fixa med grejer. men har iaf fått en ny tv av underbara pappa idag! <3
bloggar mer när jag inte är så förbannat död..

...slut som artist...

Så kan man ju uttrycka sig att det känns.. Denna söndag har inte varit att leka med direkt... Igår var jag och Emma ute och gjorde stan.. Vi tog bussen som gick 23 och hade varit på 5 ställen innan allt stängde kl 02. Slå de om ni kan! ;) Min kamera kom dessutom bort. Jag var så ledsen över detta.. Hela krogen letade efter kameran tillslut ifall att den skulle åkt ur väskan någonstans. Jag sa åt Emma att kolla igenom hennes väska samt hennes bh (där hon brukar ha saker och ting) men ingen kamera.. ! :(
När jag vaknade imorse hade jag fått ett sms av Emma där det står "du kommer älska mig.. hittade din kamera i min bh..." wtf!?!! hur kan man INTE känna att man har 2 (min + hennes) kameror i bhn? vi var lillrunda om fötterna igår vill jag dock påstå.. ;)
Mina byxor gick dessutom sönder.... på 2 ställen.. Så nu är det bara att skrota dessa.. lite synd för dom var fina! Kanske dock smiter in på HM och köper ett par till, dom kostade ju trotsallt bara 200 kr :D
När jag vaknade imorse var jag dock helt förkyld och bihålorna värkte som fan.. Så jobbet blev såklart lidande och jag kände att det inte alls hade fungerat att jobba idag.. Istället blev det en lugn kväll med film och choklad!
För er som inte testat dumle gingerbread - gör det! Det är som att äta pepparkaksdeg.. SÅÅ goda!
Pics.
sexigaste ölreklamen i världshistorien!
Emma skulle göra sig bra som jultomte btw!
Me? Not so good..
Hemma i sängen och svullar choklad..

...slödag...

Idag har jag knappt klivit upp ur sängen.. Måste medge att det varit riktigt skönt att få sova så pass mkt som jag gjort. Tror jag vaknade till och tog mig upp "på riktigt" vid 16 som först.. Efter det drog päronen iväg på bio och då passade jag på att dammsuga, tvätta och sätta igång diskmaskinen. Yes så duktig har jag varit idag! Så nu sitter jag här och väntar på att Emma ska vakna så jag kan försöka övertala henne att gå ut.. :)
Så vi får väl se vad kvällen för med sig.
Lånar en bild från Emmas blogg som var sjukt söt!

...min vän Emma...

Detta blogginlägg kommer ägnas åt min vän Emma. Emma är en väldigt speciell flicka. Hon har en rolig sjuk humor, använder ord som skulle få pensionärer att ramla av stolar och kör sitt eget race - antingen älskar man henne eller så har man inget annat val. Hon är en såndär skön person som man kanske måste vara rätt person själv för att vilja umgås med. För att alla ska förstå hur speciell Emma är så kommer här ett citat från hennes egen blogg

"The return of the klagomur! Jag behöver egentligen inte ursäkta min negativitet. Jag har fått frasen "är du dum i huvudet" kastad i ansiktet av en patient idag. Nej, jag är dum i huvudet ditt jävla kioskmongo! Du är välkommen att gnida ditt ollon mot ett rivjärn eller sätta dig på min näve! Tyvärr kunde jag bara svara: Nej. Tog det emot? Som utav helvete! Kommer jag någonsin känna mig tillfredställd om jag inte skickar hundbajs till dennes brevlåda? Antagligen inte. Jag vet, jag är egentligen 12 år. Långsint och dåligt tålamod kan läggas till på min lista över dåliga egenskaper. Jag kan inte bry mig mindre just nu."

Så till dagens "riktiga" bloggande.
Under veckans gång har jag tjatat på Sanna om att vi ska hitta på något ikväll. Det är sällan som både och jag är lediga tillsammans och inte har någonting speciellt inplanerat. Dock efter endel velande och osäkra planer så bestämde oss Sanna och jag för att ses. Heidi och Andreaz hade precis avlsutat sin rouletteutbildning med sina elever så dom var ute och tog en avslutningsöl. Jag och Sanna mötte upp dessa för att sitta och snacka skit en stund innan alla drog hem. Förutom Sanna och jag. Well det slutade med att hon och jag blev kvar och pratade om allt mellan himmel och jord. Riktigt kul och trevligt att faktiskt få sitta bara hon och jag utan en massa annat folk som man inte riktigt kan prata om vissa saker med. :)
Hur som helst så slog kl 01 och stället stängde. Jag skulle till Södertälje för att leka taxi så våra vägar skildes åt. I Södertälje stänger ju alla "klubbar" 02 (ja jag skriver "klubbar" för jag tycker knappast att en klubb ska stänga innan 03) så detta var alldeles lagom - om man skulle bortsett från det faktum att jag har en sjukt snabb bil vilket innebar att jag var i Södertälje redan 01.35. I vilket fall som helst så fick Emma skjuts hem. Hon var dyngrak. Alltså DYNGRAK mina vänner. Hon såg ut som om hon konsumerat alkohol i en vecka med A-lagarna i Nykvarn. För att uttrycka det milt sagt.
Iallafall så var det HILARIOUS att ha henne i bilen.
Meningar som dessa förekom ett antal gånger :
"fyfan vad jag är full.." x10
"jag tittade på mig själv i spegeln och kunde inte ens få ögonkontakt med mig själv, så full är jag..."
"jag måste bara hem och spy lite..."
"nej jag har inte druckit så mycket den sista halvtimman. Bara någon shot och en öl.."
"efter att jag sugit i en timma sa jag att antingen får han komma nu eller så får han lösa resten själv.. jag orkade inte, jag skulle fan upp och jobba!"
och när killen på donken undrar om det får lov att vara något mer (efter att Emma har beställt ett Happy Meal med extra morötter och diverse annat) brister hon ut i skratt -
"ja en kuk tack.." som tur är tror jag inte killen i maskinen hörde henne...
Ibland önskar jag verkligen att mitt och Emmas umgänge spelades in konstant. Som att det skulle finnas en liten kamera som följer oss när vi umgås och filmar allting. För kommentarerna som vi kastar ur oss är som en hel komedifilm. Och det är ingen dålig komedi (ni vet en såndär torr komedi som man sitter och småskrattar lite till) nej det är snarare som en komdi som Baksmällan.. Fast 4 gånger bättre!
Det absolut roligaste är ju dock att vi var hemma runt 03. Emma ska upp och jobba kl 07. I det tillståndet som hon var så är jag glad att jag inte är Emma idag.
Planen är dessutom att gå ut imorgonkväll. Vi får väl se... Vi får väl se... ;)
Hur som helst så börjar det bli sovdags för min del. Klockan är nu 05.15 och mina ögon börjar gå i kors.

...blir det en sån kväll :(...

Jag orkar inte med att återigen ha en helg hemma där ingenting händer. Jag vill göra något ikväll! Har dock smsat typ 5 personer och inte fått ett svar av ngn. Kanske är det en hint till mig om att jag inte är önskvärd ? ;)
Vi får väl se vad som händer. Det var en riktigt lång natt på jobbet och tack o lov att jag swingade så tiden rullade på lite fortare iaf. Mina grejer från Ellos kom idag. Såklart var jag inte nöjd med någonting. Förstår inte varför jag inte slutar beställa därifrån. Men man går väl och hoppas på att finna ett guldkorn någonstans kanske?
Fail.

...har inte alla hästar i kanoten...

Det blev iaf en nyttig frukost för min del. Tänkte börja ta tag i dedär nu som jag pratade om i ett tidigare inlägg. Vi börjar lite lugnt så får vi se var det leder någonstans. :)
Gröt, makrillsmackor och lite juice. Får se vad middagen består av. Ska ju trotsallt äta på jobbet. ;) Sista natten dessutom, sen är man ledig fredag och lördag. Såja! :)
Vad tänker killen på bilden med? Har man verkligen alla hästar i kanoten när man går omkring klädd i shorts när det är +5 grader ute?! Psyko!
Ha lite överseende med bildkvalitén.. ;)

...med en rosa orangutang i min famn är jag lycklig...

Det är väl ungefär så min dag har sett ut idag. Plockade upp Emma på busshållsplatsen och drog in till stan för att ta en runda på alla skitbutiker som finns. Dvs Rusta, ÖB och EG's fyndmarknad i Hallunda.. :) Blev en trevlig tur som avslutades med en sjukt onyttig pizza (vad fan hände med tankarna runt gårdagskvällens blogginlägg?!?!) och lite soliarie innan vi åkte hem. Jag har ju inte solat sedan sommaren så nu har ju allting försvunnit och man är sådär lagom blekfet som man hatar att vara. Så kände att jag var tvungen att boosta upp mig med lite farligt UV-ljus.
Nu efter en lååång dusch ligger jag nerbäddad med en kopp äckligt te. Vill helst göra nytt men jag orkar inte.
Det blir nog lite serier och eventuellt en film ikväll.
När man inte har en man tillhands får man nöja sig med en rosa orangutang!
Halloween har redan passerat.. Men inte hindrar det oss inte!
1/3 av övervåningen på EG's Fyndmarknad.. HA!

...hilarious!...

Emmas senaste inköp.. Haha! De i kassan fick sig nog ett roligt skratt! "jag börjar imorgon" ;)


...borde vara en sån dag...

Idag borde det vara en sån dag där jag gör allting som jag borde göra.. Borde ringa trygghansa om sprickan i vindrutan, borde byta vinterdäcken, borde tvätta bilen, borde ringa sjukhuset för en tid... listan kan göras lååång.. Men just nu.. Just nu vill jag bara ligga hemma o slappa.

...saknar känslan av att svettas som en gris...

Jag börjar mer o mer komma i tankarna på att återgå till min träning. Saknar känslan av att vara så pass slutkörd på löpbandet att svetten rinner och benen skakar.. Det är en otroligt skön känsla att veta att man gör något som är bra för kroppen, att man är duktig och tar hand om sig. Det är även en skön känsla att se framstegen man gör.
Jag som var så duktig i början på året. Jag hade fått in en bra rutin på min träning och kände att saker och ting gick framåt. Jag pressade mig själv mer och mer varje gång och såg stora framsteg.
Sen kom exet hem från sin utlandsresa och det tog slut. Hela mitt liv vändes upp och ner. Alla rutiner, hela min vardag - ja allting. Träningen var såklart det absolut sista jag tänkte på när jag insåg att jag var tvungen att flytta hem till föräldrarna för att jag inte hade någonstans att bo.
Tankarna som for omkring i mitt huvud var inte tankar på hur jag ska fortsätta och kunna bibehålla min träning utan dessa var mer fokuserade på hur allting kunde bli så jävla fucked up. Exet la all skuld på mig (fastän det var han som varit otrogen). Jag köpte det mesta med hull och hår och trodde såklart på honom att allting var mitt fel pga min brist på tillit till folk. Träningen blev helt åtsidosatt och sedan när jag i somras hade kommit tillbaka på fötter och ville återta träningen var ju allting jag byggt upp på våren som bortblåst. Jag var alltså tvungen att börja om från 0 igen. Vilket fick mig att inte alls vara intresserad av att ta upp träningen igen.
Nu har jag dock kommit till det stadiet då jag vill börja om igen. Jag inser att fortsätter jag som jag gör nu kommer jag snart ha gått upp de 30 (!!) kilona jag gick ner.
Som det ser ut idag äter jag allt och lite till. Har ett godis/sockersug varje dag och faller såklart för detta och stoppar i mig något gott Detta har ju resulterat i att jag gått upp ca 5kg sedan i våras och det är inte okej längre. Kan inte hålla på att stoppa i mig en massa skit bara för att jag har "slutat" tänka sunt.
Det blir (som nog de flesta känner igen sig i) - jag har ju redan ätit godis idag och sabbat upp dagens upplägg, så vad gör lite till?. Det fungerar inte längre. Jag vill inte gå runt med en massa övervikt och känna att kläder inte sitter som de ska, vill inte känna känslan av att "alla" stirrar på en för att man är stor (fastän den bara sitter i ens huvud). I somras mådde jag som bäst. Jag kände mig skitsnygg och mitt självförtroende var på topp. Det var den bästa sommaren under de senaste 10 åren iaf. Jag vill känna mig sån hela tiden. Känslan av att ha ett bra självförtroende är underbar. Att älska och tycka om sig själv är liksom A och O. Vissa människor klarar av detta utan någon större ansträning. Inte jag. Jag måste göra bra saker för mig själv för att jag ska må bra.
Jag kan inte stoppa i mig vad som helst och känna att -det är okej, jag mår bra av detta. Man kanske mår bra för stunden. Men 30 minuter senare undrar man varför man egentligen åt dedär onödiga som egentligen inte alls behövdes. Att känna sig snygg och stolt över sin kropp gör så mkt för hela ens vardag. Hur man bemöter andra människor, hur man för sig och framförallt hur mkt man strålar av glädje och lycka.
Jag saknar mitt gym, det var underbart att gå dit! Ställa sig på löpbandet och köra.. Få köra styrka och gå och ha ont flera dagar efter är ju den bästa känslan någonsin. Träningsvärken är ju den enda värken som faktiskt är bra!
Där jag bor nu finns inte mitt gym tillgängligt. Jag skulle kunna träna i Hallunda (ca 2mil från där jag bor) men det är också väldigt långt. Jag vill helst inte träna innan jobbet då jag blir ganska trött under nätterna. Helst vill jag kunna träna på mina lediga dagar. Men det blir för långt att åka. Så hur ska man lösa det hela? Ja antagligen blir det så att jag får lov att träna innan jobbet tills jag skaffar mig en egen lägenhet och kanske får det lättare att ta mig till gymmet.
För någonting måste göras.. Snarast! Träningsbloggen har börjat sin väg tillbaka.
Det finns en anlending till att bloggen heter today i do. Det handlar såklart om att man inte ska hålla på att skjuta upp saker och ting. Speciellt inte när det kommer till träningen. Från många som vill tappa sin vikt hör man ofta - jag börjar imorgon.. Eller - jag börjar på måndag när det är ny vecka.. Då får jag en chans att samla mig mentalt. Hur många börjar på måndag? eller imorgon? Inte många procent är jag rädd. Det finns inget imorgon. Det är idag man börjar. När tankarna är på topp och man har som mest motivation. Det är då man ska sätta på sig träningskläderna och göra någonting. Det handlar inte om att man ska gå ut och köra så hårt att man är redo att dö. Det handlar om att man ska göra NÅGONTING. Vad som helst. Gå ut på en promenad som du inte hade gjort om du inte hade haft denhär formen av motivation... Ge fan i att äta dendär kakan som lockar så mkt på kvällskvisten... Eller släpa din butt till gymmet och börja.. Så därifrån kommer bloggens namn. Det är slut på "imorgon ska jag". Idag gör jag.

Lite bilder på hur det kunde se ut i bloggen i våras...











...bättre än... ja det mesta...

Invigt årets första pepparkaka! SATAN vad god den var.. Som jag har längtat.. Bättre än sex, solsemestrar och allt annat bra ni kan komma på... Blev lite fika - te och kakor... PEPPARKAAKOR!! :D

...bra dag...

Idag har det varit en gryyyymt bra dag! Vet inte riktigt varför. Kanske beror det på att jag fick bra sällskap igår som innebar övernattning och allt därtill, kanske beror det på att mina kollegor är så sjukt bra, kanske beror det på det faktum att jag fick kompa hem från mitt sista dagpass... Kanske beror det på allting tillsammans?
Sitter nu hemma med lite lasagne som ska förtäras med ett stort glas mjölk. Idag är mitt liv bra :)

...helvetes jävla skit...

Idag får man äta upp för att man inte kunde somna igår... HELVETES jävla skit vad trött jag är.
Jag säger upp mig från mitt liv.
jobb 12:30-19

...mysiga höstiga rosor...


...så var det dethär med sömn...

Iom att jag har svåååra sömnsvårigheter idag så väljer jag att blogga lite så kanske det går bättre att somna om en stund.. :)
Har jobbat och slitit hela dagen, var en hel del att göra på rouletten faktiskt.. Många som spelade ganska högt så man hade endel att hålla koll på.. Dagen flöt på bra trotsallt, jag var ganska trött och seg - är inte alls gjord för dagpass - men helt plötsligt var klockan 19 och man fick gå hem..
Körde min kära mor till Älvsjö innan jobbet då det tydligen var symässa (gamla tanter går tydligen på sånt).. :)
På jobbet fick jag ju även reda på att det var Rodis sista pass! :( Inte okej, han som alltid är så glad och sätter alltid ett leende på allas läppar.. Oavsett så önskar jag honom lycka till med allt studerande och jobbande som kommer framöver.. :) Såklart så var passet tvunget att avslutas med en avslutningsfika (eftersom herr Rodi hade bommat att man faktiskt ska köpa med sig något gott till sitt team sista dagen man jobbar.) Eftersom det bara var jag, Daniel och Rodi som slutade 19 från vårat team så blev det vi 3 som begav oss till Espressohouse. Daniel fick återse sitt kära ex (som både han och jag älskar sååå mkt - hon är en idiot som inte borde få servera kaffe. Men det är en annan story...) Blev en snabbfika för att sedan bege sig hem o dö lite i sängen en sånhär oerhört härlig fredag!
PICS!
Mor och jag!
Starka pojkar... 8-)

...kan ju inte klassas som normalt beteende...

Ja jag ligger nerbäddad innan 22 en fredag.. MOT min vilja.. Jag vill göra något.. Gå ut och ha kul.. Men min enda kompanjon (som faktiskt går ut i Södertälje) - Emma, har bestämt sig för att vara pensionär idag. Mindre kul! Men vad ska man göra.. Man måste väl ta det lugnt lite då och då också..
Har jobbat dagpass idag som var sådär lagom kul dessutom, jag hade behövt ha en boost av lite roligheter och glädje.. Men wtf..
En film kanske?

...helg...

Fredagmorgon och jag är uppe läskigt tidigt.. Somnade redan 00 igår och vaknade av mig själv innan klockan ringde.. Woop! Den känslan är ju läskigt skön, man har vunnit över klockan liksom.. :)
Har inte hänt så mkt så har inte så mkt att blogga om.. Ville bara meddela alla om att det faktiskt är HELG nu... Jag ska ju jobba hela så jag bryr mig inte så mkt, men det finns nog någon som tycker att det kan vara skönt med lite ledigt.. :)

...pengar rullar in...

Ja som ni har förstått har jag ju haft massor av tur i spel de senaste dagarna. Så även idag.. Har plusat runt 1000kr på blackjack.. Snabb som man är så har man även plockat ut pengarna så man inte kan spendera dom.. :)
Dock så såg jag att det blivit en spricka i vindrutan på bilen idag.. kostar ca 1500kr att byta ut hela rutan + att jag fick parkeringsböter härom dagen på 900kr så pengarna rullar även ut.. :/ Dessvärre..
Men nu ska jag nog kolla lite serier till innan det är dags att sova.. Borde ju veta bättre och lägga mig i tid då jag faktiskt jobbar dagpass i helgen :o
Chill.

...det sa bara MEGAklonk...

Ja det var tydligen en sån kväll.. Jag som tänkte att jag skulle gå och lägga mig tidigt ikväll eftersom jag är ledig imorgon och har rätt dygnsrytm.. Men satt och lirade lite poker som inte alls gick speciellt bra.. Oavsett så slutade det med att jag kom på att partypoker har en slotmaskin som jag brukar spela som jag glömt bort.. Loggar in och ser att jag har en bonus att hämta.. Får 25$ helt gratis.. Kruxet är ju dock att man måste spela för en viss summa innan man kan plocka ut pengarna.. :p
Jag började spela denna slotmaskin och fick ihop till 50$... Testade lite olika spel som roulette, 3korts poker och andra lama spel.. Jag har aldrig varit en blackjackspelare men jag tänkte att nu ska jag testa iaf.. Började spela (på ett bord med andra spelare) och det gick riktigt bra.. Vips var jag uppe i 150$.. Kollar på bonusen hur mkt man måste ha spelat för innan man kan plocka ut den och där visar det 1,750$ - som man måste ha spelat för alltså, inte vunnit eller förlorat ;)
Kollar på "barometern" som visar hur mkt det är kvar och endast 4% (!!) av kvoten är uppnådd.. wtf!? Jag ledsnar och sätter mig på ett eget bord.. vinner hand efter hand och jag höjer med 5$ för varje vinst.. rätt vad det är sitter jag och satsar runt 30-40 dollar per hand.. När jag ligger på 500$ så ser jag att kvoten är uppfylld och jag plockar ut min vinst.. ! Lät såklart 50$ vara kvar för att kunna fortsätta spela för.. Dock så är dessa redan borta - min tur i blackjack är nog redan använd.. :D
Men inte nog med detta så vann jag även 600kr på roulette på ladbrokes lite tidigare ikväll..
Så vad är det dom säger.. De som inte har tur i kärlek har tur i spel? Well, det är verkligen min spelvecka iaf.. :)
Nu ska jag kanske försöka få lite sömn och sedan imorgon får vi se vad som händer...
Sjukt bra humör blev jag iaf..